BLOKLAND COLD STORES B.V.

Logo BLOKLAND COLD STORES B.V.

Simon Homburgstraat 14, 5431 NN Cuijk


Tel. (0485) 319500
Fax (0485) 372674
E-mail: info@bloklandcoldstores.com
Website: www.bloklandcoldstores.com

Aantal medewerkers: + 35
Vestigingsjaar: 1913
Kwaliteitsnorm:
- ISO 9001:2008
- HACCP
- SKAL
- HALAL
- AEO

Blokland Cold Stores is sinds de oprichting in 1913 uitgegroeid tot een full service koel- en vrieshuis, gespecialiseerd in vlees en vruchtensappen. Naast koelen en vriezen leveren we value added logistics (VAL) en bieden een koel- en vriesdistributienetwerk door heel Nederland, België en Duitsland (Districenter Cuijk). Inmiddels heeft Blokland Cold Stores meer dan 35 medewerkers en ruim 100.000 m3 aan opslagcapaciteit.

Ons  dienstenpakket voor vlees is bijzonder breed. Naast op- en overslag bestaat  dit uit invriezen, ontdooien, in- en ompakken, metaaldetectie en uiteraard invriezen en ontdooien. Naast order picking bieden wij voor alle overige gekoelde of diepvriesproducten eveneens in- en ompakken aan.

Op het gebied van sappen is ons dienstenpakket ook zeer compleet. We verzorgen de op- en overslag en de complete handling zoals ontdooien, crushen, blenden en verpakken. In ons eigen laboratorium testen we de kwaliteit van de blends en controleren we of de producten die we opslaan en verwerken voldoen aan alle eisen van de voedselveiligheid.

Voorstel op maat

Patrick Remijnse van HAP Foods over Blokland Cold Stores: “Efficiënt, klantgericht, flexibel, meedenkend, oftewel een goede partner voor HAP Foods in de logistiek. “ Op basis van de eisen die u stelt krijgt u bij Blokland Cold Stores een  logistiek voorstel op maat. Inspectie, voorraadrapportages, tracking en tracing, capaciteit, aantal zendingen per week en ontvangsttijden. Overal maken we duidelijke afspraken over en stemmen onze dienstverlening volledig af op uw behoefte.

Ruben Vermeulen, commercieel directeur Borghans BV: “Als leverancier van vers rundvlees aan retail, industrie en horeca in heel Europa zoeken wij altijd naar partners die met ons meedenken in ons streven naar kwaliteit. Onze relatie met  Blokland Coldstores  koesteren wij daarom al vele  jaren. Een solide partij, die een uiterst professioneel en vakbekwaam team weet te combineren met een continue topprestatie op hun vakgebied. Voor ons  een onmisbare schakel tussen  Borghans en zijn klanten.”

Export

Blokland Cold Stores beschikt over alle benodigde erkenningen voor op- en overslag van vlees en vleesproducten afkomstig uit of bestemd voor EU-landen. Daarnaast hebben we verschillende exporterkenningen voor tal van landen buiten Europa, waaronder China, Rusland, Japan, Korea en Zuid-Afrika. Wij beschikken over een entrepot vergunning en zijn daarvoor AEO gecertificeerd. Een van onze sterke punten is de gunstige geografische ligging, direct aan de A73/E31 vlakbij de Duitse grens, precies tussen de Rotterdamse haven en het Duitse Ruhrgebied.

Districenter Cuijk

Districenter Cuijk is een samenwerkingsverband tussen Blokland Cold Stores en transportbedrijf Coenen uit Boxmeer. Samen staan we garant voor ruim 175 jaar ervaring en knowhow in de opslag, order picking, crossdocking en de distributie van koel- en vriesproducten. We verzorgen het voorraadbeheer voor opdrachtgevers in Nederland en Duitsland en rijden dagelijks met dertig modern uitgeruste wagens door de hele Benelux en Duitsland.

Financieel gezond

In 2011 hebben wij de Graydon Financieel Gezond Award in ontvangst mogen nemen en behoren daarmee tot de 5% meest gezonde bedrijven in onze branche. Dit oordeel is gebaseerd op een mix van factoren, zoals omzetcijfers, jaarcijfers en het betaalgedrag. Wij behoren hiermee tot de absolute top van financieel gezonde bedrijven en kijken dan ook uit naar 2013, het jaar waarin wij ons 100 jarig bestaan mogen vieren.

Interview met de onderneming

Wat is de core business van Blokland Cold Stores ? Logistieke dienstverlening voor koel- en diepvriesproducten. Hoe is Blokland Cold Stores  ontstaan? Het familiebedrijf Blokland Cold Stores werd gestart in 1913 als fruitkwekerij SD. Blokland.  In 1937 werd koelruimte gebouwd voor eigen gebruik en direct na de oorlog werd uitgebreid en werd koelruimte ook aan derden aangeboden. Door vraag uit de markt heeft het bedrijf niet alleen haar opslag capaciteit uitgebreid maar ook de dienstverlening. Wat maakt Blokland Cold Stores uniek?  De zeer uitgebreide specifieke dienstverlening rondom producten als vlees en vruchtensappen. Hoogstaande kwaliteit van dienstverlening en de flexibiliteit waarmee wij onze klanten tegemoet treden. Voorts is de vestigingsplaats Cuijk uniek gelegen t.o.v. het Duitse achterland. Waar staat de organisatie over 5 jaar? Gezien de ontwikkelingen in de markt en het feit dat op de bestaande locatie noch in de directe omgeving mogelijkheden...

Volledig interview »