013 Business Tour matcht bedrijfsleven met studenten en young professionals

De krapte op de arbeidsmarkt neemt alsmaar toe en zowel het onderwijs als het bedrijfsleven zoekt gulzig naar oplossingen. Ook in de gemeente Tilburg loopt men tegen dit probleem aan. Lokale ondernemers en onderwijsinstellingen, zowel in het praktische als wetenschappelijk onderwijs, slagen er lang niet altijd in om een ‘match’ te maken.

013 Business Tour matcht bedrijfsleven met studenten en young professionals

Met de inzet van de 013 Business Tour, georganiseerd door Junior Kamer Hart van Brabant, wil de gemeente het contact tussen het Tilburgse bedrijfsleven en studenten / young-professionals proberen te bevorderen.  

Tekort aan personeel in het bedrijfsleven

Waar veel bedrijven anno 2018 tegen aan lopen is dat zij niet langer de juiste werknemers voor de juiste functies kunnen vinden. De bedrijvigheid van veel ondernemers is weliswaar aan het groeien, maar het aantal reacties op vacatures (en de kwaliteit) hiervan neemt in veel sectoren langzaam af. Creatieve en ludieke acties om personeel te werven leveren weinig extra’s meer op en bedrijven realiseren zich maar al te goed dat zij binnen afzienbare tijd tegen een serieus probleem aan gaan lopen. Een gebrek aan goede arbeidskrachten brengt de groei van je onderneming immers in gevaar. 

013 Business Tour zorgt voor match

Met de 013 Business Tour krijgen organisaties uit de gemeente Tilburg de kans hun bedrijf op de kaart te zetten en ambitieuze jonge professionals te laten zien wat het bedrijf hen te bieden heeft. Daarnaast kunnen bedrijven met behulp van de 013 Business Tour studenten warm maken voor een carrièrestap. Haal banden aan met onderwijsinstellingen in de regio, werk op een originele manier aan employer branding en profiteer van persoonlijk contact met getalenteerde jonge mensen.

Zo doet u mee

Kortom: deel uw vacatures, maak kennis met studenten en young professionals, wakker hun nieuwsgierigheid aan en laat zien welke carrièrekansen uw bedrijf studenten in de regio te bieden heeft.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!