10e Actemium Automation Award: alles draait om beweging

  • Technologie
  • Bron: Actemium

Zonder beweging staat alles stil. Dat geldt voor het vakgebied industriële automatisering, maar ook voor het motiveren van technisch talent. Daarom geeft Actemium in Veghel HBO-studenten elk jaar een actief kijkje achter de schermen van haar dynamische netwerk.

10e Actemium Automation Award: alles draait om beweging

Ook tijdens de tiende Actemium Automation Award op 12 oktober 2017 zoeken de technisch professionals van morgen samen naar oplossingen voor uitdagende automatiseringsvragen.

Actemium Edulab

Derde- en vierdejaars HBO’ers gaan dit najaar weer hands-on aan de slag in en rond het Actemium Edulab. In deze Veghelse proeftuin voor techniek voeren zij in teamverband engineeringsopdrachten uit. Deze zijn bedacht door leveranciers van Actemium, het merk van VINCI Energies voor de industrie. Klanten van Actemium beoordelen de teamprestaties. De jury kijkt niet alleen naar de technische kennis van de deelnemers. Ze beoordeelt ook hoe de teams tot een resultaat zijn gekomen.

‘Let’s get moving!’

Thema van deze jubileumeditie van de Actemium Automation Award is ‘Let’s get moving!’. Ard Hendrikson, coördinator van het Edulab, licht toe: “Om dingen voor elkaar te krijgen is beweging nodig. Je moet in actie komen en uitdagingen aan durven gaan. Dat is hoe wij projecten voor onze klanten aanpakken en dat is ook wat we in deze wedstrijd van de deelnemende studenten vragen. We willen ze op een leuke manier prikkelen om hun kennis en talent optimaal te gebruiken.”

Een wedstrijd met pittige automatiseringsvragen

Als gastheer kijkt Hendrikson uit naar het event. “In de wedstrijd zetten studenten hun tanden in allerlei pittige uitdagingen op het gebied van industriële automatisering. Het gaat erom dat ze samen knelpunten ontdekken, verschillende invalshoeken onderzoeken en werken aan een oplossing. Daarvoor moet je goed met elkaar communiceren en flexibel zijn als het even niet wil. En dat is prachtig om te zien. Natuurlijk is de uitkomst belangrijk. Het is per slot van rekening een wedstrijd. Maar het draait toch vooral om het plezier dat je hebt als je samen iets voor elkaar krijgt.”

Kijk voor meer informatie op http://AutomationAward.actemium.nl

Meer informatie over ACTEMIUM:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!