334 pui-elementen van boven naar beneden gemonteerd aan Heilig Hart Hof in Breda

  • Bouw

39 luxe appartementen verrijzen tegenover de Heilig Hartkerk in Breda. Het complex wordt vier verdiepingen hoog en is redelijk lang. Precies om die reden worden de appartementen van boven naar beneden trapsgewijs afgewerkt.

334 pui-elementen van boven naar beneden gemonteerd aan Heilig Hart Hof in Breda

Commercieel directeur John Brands: “Op de plek waar wij eind september de pui-elementen monteren, is het metselwerk gereed terwijl ze aan de andere kant van het gebouw nog volop aan het metselen zijn.”

Op het moment dat de ruwbouwfase van een project ten einde loopt en de afbouwfase van start gaat, lopen de medewerkers van Thermal2 uit Roosendaal de bouwplaats op. Zij zijn verantwoordelijk voor het zetten van ramen, deuren en schuifpuien. Commercieel directeur John Brands: “Dit nieuwbouwproject verloopt net iets anders, omdat de appartementen van de ene naar de andere kant van het gebouw worden afgewerkt.”

Dat moet een mooi gezicht zijn: waar in het ene appartement de stukadoor al aan het werk is, zijn ze aan de andere kant nog met een stukje ruwbouw bezig. “Doen ze dat niet, dan moeten de verschillende disciplines te lang op elkaar wachten.”

Verhoogde isolatiewaarde

Een dubbele montageploeg van Thermal2 is vanaf eind september gedurende acht werkweken aan de slag gegaan met het monteren van 334 pui-elementen, inclusief beglazing. De gevelkozijnen die Thermal2 installeert hebben een afmeting van gemiddeld ca 2,50 bij 2,70 meter. De ramen en deuren uit de profielserie CS 77-HI komen net als de schuifpuien van het fabricaat Reynaers. De schuifpuien, van de profielserie CP 155-LS, hebben het Minergie label. Een Zwitsers label, met een verhoogde isolatiewaarde, waardoor de puien voldoen aan een gecombineerde u-waarde van maximaal 1,35 W/m2K.

In 2013 werd Thermal2 geboren uit het voormalige Thermal, dat al in 1976 werd opgericht. Het bedrijf bleef dezelfde, maar ging verder in afgeslankte vorm. Inmiddels maakt het bedrijf een groeispurt en heeft ook de samenwerking met Van Agtmaal uit Oudenbosch een nieuwe impuls gekregen. Brands: “Wij zoeken projecten vooral in de hoek Zuidwest Nederland.”

artist impression

Behalve nieuwbouw ook volop renovatieprojecten

De appartementen aan het Heilig Hart Hof zijn weliswaar van de grond af gebouwd, maar Thermal2 is ook regelmatig betrokken bij renovatieprojecten. “In onze portefeuille is de verdeling nieuwbouw en renovatie fifty fifty.” Dit najaar was het in aluminium gespecialiseerde bedrijf betrokken bij de herbestemming van het Sint Antoniusgebouw op het voormalige GGZ Breburg terrein in Etten Leur. Het gebouw wordt getransformeerd naar twintig koopappartementen. Een zelfde soort project vindt plaats in Breda, waar ook het voormalige ziekenhuis de Klokkenberg wordt omgebouwd tot appartementencomplex.

Een aantal andere projecten waar Thermal2 op dit moment in verschillende stadia mee bezig is, zijn oa zes vrijstaande waterwoningen in Rotterdam Nesselande, 54 woningen Noordelijk Niertje te Rotterdam, de nieuwbouw van OBS ZieZO te Roosendaal, herbestemming Feithplein te Voorburg, geluidsschermen Pauwmolen te Delft, nieuwbouw appartementen Valdijk en ‘t Hert te Prinsenbeek.

Ruim op tijd

De twintig vaste medewerkers bij Thermal2 kunnen binnenkort aan de slag met een tweede bewerkingsmachine voor de realisatie van aluminium elementen. Op deze manier maakt Thermal2 zich nog relevanter voor haar opdrachtgevers. “Ieder aluminium profiel gaat uniek de fabriek in. Na het frezen en boren van een profiel wordt het geassembleerd tot een raam-, deur- of pui-element.”

Artist impression

De totaal 334 pui-elementen voor project Heilig Hart Hof zijn al geruime tijd productie gereed en staan klaar voor montage.

Auteur: Carline Klijn – van Best

Meer informatie over THERMAL2 B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!