80 jaar horeca-opleidingen op De Rooi Pannen

  • Onderwijs & Training
  • Bron: De Rooi Pannen

De Rooi Pannen biedt al tachtig jaar horecaopleidingen aan: veertig jaar in Tilburg, twintig jaar in Eindhoven en twintig jaar in Breda. In schooljaar 2013-2014 wordt dit gezamenlijk jubileum gevierd.

80 jaar horeca-opleidingen op De Rooi Pannen

Zo zijn er diverse feestelijke activiteiten, waaronder de introductie van ons eigen kookmagazine Cook.

De Rooi Pannen in Tilburg

In 1973, zes jaar na de oprichting van de school, startte De Rooi Pannen ook met horeca-onderwijs. Toen alleen nog in Tilburg, met 83 leerlingen en onder de naam Middelbare Hotelschool De Rooi Pannen. Het was in eerste instantie een managementopleiding, maar die werd in 1990 aangevuld met de opleidingen Kok en Gastheer/gastvrouw. Vanaf dat moment is de afdeling langzaam uitgebouwd met steeds meer opleidingen, zoals Horeca-assistent, Zelfstandig werkend kok en Leidinggevende bediening. Met de nieuwste aanwinst, de opleiding Gastronoom/sommelier niveau 4, is een volwaardig horeca-aanbod ontstaan.

Eindhoven en Breda

In de tussentijd nam De Rooi Pannen in 1991 de horeca-opleiding van het KMBO (Kort Middelbaar Beroepsonderwijs) in Eindhoven en Breda over. Net als in Tilburg zijn deze horeca-afdelingen inmiddels uitgegroeid tot volwaardige scholen met een breed aanbod.

Hoogwaardige praktijkfaciliteiten

Op dit moment hebben we op alle drie de afdelingen de beschikking over hoogwaardige praktijkfaciliteiten, zoals hotels, restaurants en vergaderruimtes. Hoewel overal dezelfde kwaliteit nagestreefd wordt, heeft iedere stad zijn eigen specifieke kenmerken. Zo heeft de afdeling Horeca in Tilburg het meest uitgebreide opleidingsaanbod, met onder meer de opleiding Horecaondernemer café/bar en fastservice, heeft Breda als enige de opleiding Partymanager en onderscheidt Eindhoven zich met zijn uitgebreide patisseriekeuken. Op deze manier vullen de drie afdelingen elkaar aan en versterken ze elkaar; het geheel is groter dan de som der delen. Daardoor kan De Rooi Pannen al tachtig jaar kwalitatief hoogstaand horeca-onderwijs aanbieden.

Meer informatie over De Rooi Pannen :

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!