Aanvraaginformatie Service design-vouchers

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Smart Industry

Hoe verdien ik niet alleen aan producten, maar ook aan de (innovatieve) diensten eromheen? Dat is een vraag waar veel MKB maakbedrijven mee worstelen.

Aanvraaginformatie Service design-vouchers

Diensten gekoppeld aan het product kunnen helpen om u als maakbedrijf te onderscheiden of in te spelen op nieuwe trends. Tot en met 15 maart a.s. kunt u een Service Design Voucher aanvragen die u kan helpen om samen met een kennisinstelling of adviseur de omslag te maken. Benut uw kans, de regeling sluit al over krap 3 weken!

Wat is de Service design voucher?

Een Service design-voucher is een ‘tegoedbon’ waarmee een MKB-ondernemer uit de maakindustrie een kennisvraag kan laten beantwoorden door een kennisinstelling of een adviesbureau. Met de Service design-voucher ontvangt u € 3000 subsidie, uit te geven aan een advies van een kennisinstelling of adviesbureau. Voorwaarde is dat u zelf ook € 1000 investeert in uw innovatieve businessmodel. De voucher kunt u inzetten voor een project of kennisvraag over een nieuw te ontwikkelen dienst en businessmodel. U ‘koopt’ hiermee bijvoorbeeld ondersteuning bij het uitvoeren van een ‘klantreis’, context mapping, service blueprinting, co-creatiesessies, opstellen van personas en prototyping. Deze ‘waardebon’ kunt u besteden bij een gespecialiseerde kennisinstelling of adviesbureau die uw ondersteunt bij het beantwoorden van uw vraag.

Hoe kan ik deze aanvragen?

Van 1 t/m 15 maart 2017 vraagt u de voucher aan via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Op het elektronische aanvraagformulier vermeldt u uw kennisvraag en de kennisinstelling/het adviesbureau die u gaat odnersteunen deze vraag te beantwoorden. Vul ook een enquêteformulier in op www.servicedesignvoucher.nl, dat is verplicht voor deelname. De enquête helpt u nu al om uw kennisvraag te formuleren. Ook kunt u uw onderneming zo anoniem vergelijken met andere bedrijven via de zelfscan.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!