ADRZ en University College Roosevelt breiden samenwerking uit

  • Farma & Zorg
  • Bron: Admiraal de Ruyter Ziekenhuis

Het ADRZ en University College Roosevelt gaan op steeds meer terreinen samenwerken. Ook op het gebied van de medische microbiologie en immunologie zijn nu afspraken gemaakt.

ADRZ en University College Roosevelt breiden samenwerking uit

Inmiddels heeft een aantal klinische afdelingen (pulmonologie, oncologie, hematologie, nefrologie) een samenwerking met UCR. Het Laboratorium Medische Microbiologie en Immunologie (MMI) van het ADRZ en UCR zijn nu samen in het zogeheten MIDAS project gestapt. MIDAS staat voor Memory, Immunity, Diet, Activity and Sleep. In dit project wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het dieet, lichamelijke activiteit, slaappatroon en immuunstatus van bepaalde patiëntengroepen. Een van de hypotheses die worden getoetst is of een laaggradige ontsteking die opkomt bij veroudering, bijdraagt aan het optreden van Alzheimer.

Het premedical bachelor programma van University College Roosevelt (UCR) bereidt studenten in drie jaar voor op een masterstudie geneeskunde in Nederland of het buitenland. De studenten maken kennis met de ziekenhuisomgeving door middel van klinische en academische stages in het ADRZ. Het bachelor programma staat onder leiding van de vooraanstaande immunoloog prof. Dr. Ger Rijkers. Hij is hoogleraar biomedical and life sciences en is bij UCR hoofd van het Department of Sciences.

Wetenschapsweekeind

Niet alleen bij het onderwijs aan universitaire studenten wordt samengewerkt. Tijdens het jaarlijkse wetenschapsweekend van begin oktober gaan jonge onderzoekers van de basisschoolleeftijd op onderzoek naar bacteriën op toetsenborden en trapleuningen van de Zeeuwse bibliotheek. De verzamelde monsters worden opgekweekt in het Laboratorium MMI van het ADRZ. Zo leren de kinderen dat het microbiologische leven zich overal, zelfs op onverwachte plaatsen, kan afspelen. UCR verzorgt nascholingsactiviteiten voor het analytisch personeel van het Laboratorium MMI.

De samenwerking op het gebied van onderwijs en onderzoek en indirect op patiëntenzorg wordt door beide partijen als bijzonder effectief ervaren, een belangrijke voorwaarde om deze te continueren en waar mogelijk uit te bouwen.

Meer informatie over ADMIRAAL DE RUYTER ZIEKENHUIS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Meer informatie over University College Roosevelt:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!