Aeres Hogeschool Dronten winnaar van innovatieprijs Leg

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Aeres Hogeschool

De leghennenstal voor onderwijs en onderzoek van Aeres Hogeschool Dronten is met 124 van de 229 stemmen winnaar geworden van de innovatieprijs Leg. Dat werd woensdag 17 mei tijdens het Pluimvee Symposium in het Noord-Brabantse Eersel bekend gemaakt.

Aeres Hogeschool Dronten winnaar van innovatieprijs Leg

Studenten van Aeres Hogeschool Dronten starten dit jaar met onderzoek in een nieuwe leghennenstal die voldoet aan het Beter Leven keurmerk met 3 sterren van de Dierenbescherming. De leghennenstal is voor het grootste deel ontworpen door de studenten en heeft daglicht, een overdekte uitloop en kent een lage bezetting van 6,7 hennen per vierkante meter. De stal biedt ruimte aan 1.000 leghennen. 

Onderzoek

Naast onderwijs is onderzoek een speerpunt van deze nieuwbouw, die mede door het bedrijfsleven is gefinancierd. Daarom is de stal opgedeeld in vier afdelingen. Het lectoraat Gezonde Pluimveehouderij is de kartrekker en wil de locatie gebruiken voor praktijkonderzoek naar alternatieve eiwitbronnen ter vervanging van geïmporteerde sojaschroot en sojabonen. 

Voor de Nederlandse pluimveesector ontstaat er met deze stal een testlocatie op praktijkniveau, waar het bedrijfsleven onderzoek kan laten uitvoeren. Ook kan Aeres Hogeschool hiermee studenten opleiden tot hbo-bachelorniveau pluimvee.

Bron: Pluimveeweb.nl

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!