Afhandeling bezwaren crisisheffing gestart door Belastingdienst

Werkgevers die bezwaar hebben gemaakt tegen de crisisheffing kunnen binnenkort een brief verwachten van de Belastingdienst. Inmiddels hebben de Hoge Raad en het Europees Hof voor de Rechten van de Mens namelijk besloten dat de bezwaren ongegrond zijn.

Afhandeling bezwaren crisisheffing gestart door Belastingdienst

De crisisheffing was een heffing die in 2013 en 2014 werd geheven van werkgevers die werknemers in dienst hadden die in het daaraan voorafgaande jaar een loon genoten hoger dan € 150.000. De heffing bedroeg 16 procent over het deel van het loon boven het bedrag van € 150.000. Veel werkgevers hebben destijds bezwaar gemaakt tegen de crisisheffing.

Bezwaar ongegrond

Volgens de Hoge Raad had de wetgever destijds voldoende specifieke en dringende redenen om de crisisheffing in te voeren. Nederland kampte met ernstige begrotingsproblemen en de crisisheffing is op geen enkele manier in strijd met nationale en Europese wetgeving zoals het eigendomsrecht en het antidiscriminatiebeginsel.

Met deze uitspraken van de Hoge Raad en het Europees Hof voor de Rechten van de Mens zijn de bezwaren tegen de crisisheffing door de hoogste rechters beoordeeld en afgewezen.

Afhandeling bezwaar

Dat betekent dat de Belastingdienst start met de afhandeling van de bezwaren tegen de crisisheffing. Ontvangt u een brief van de Belastingdienst neem dan contact op met van Oers Accountancy & Advies. Als één van de grootste accountancy & belastingadvies kantoren in Zuid-Nederland met meer dan 50 jaar aan ervaring, bent u bij hen op het juiste adres voor advies. Voor een uitspraak op bezwaar moet zelf contact worden opgenomen met de Belastingdienst.

Meer informatie over OERS ACCOUNTANCY & ADVIES ROOSENDAAL, VAN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!