Airhunters Dock Office geland op steiger Industriepark Kleefse Waard

  • Regionale ontwikkeling

De duurzame transportoplosser Airhunters heeft een nieuwe mijlpaal bereikt met de plaatsing van misschien wel het meest duurzame kantoor van Nederland, grotendeels gemaakt van afvalplastics. Na maanden van voorbereiding is het kantoor afgelopen zaterdag geplaatst.

Airhunters Dock Office geland op steiger Industriepark Kleefse Waard

In alle vroegte werd het kantoor van 8 meter breed en bijna 4 meter hoog vanaf zijn tijdelijke bouwlocatie verplaatst naar de oude industriesteiger in de voormalige haven van Industriepark Kleefse Waard (IPKW).

Met uitzondering van de stalen constructie is het kantoor grotendeels gemaakt van afvalplastic die anders verbrand zouden worden. In totaal is er circa 10 ton laagwaardig afvalplastic verwerkt. De verwachte levensduur in de huidige vorm is meer dan 100 jaar.

De vloerbedekking van het kantoor is gemaakt van gerecyclede petflessen en de binnenzijde van het dak en de wanden zijn gemaakt van ruim 1 kilometer aan populieren latten, afkomstig van het duurzame initiatief Peppelhout. Naast duurzame isolatie wordt het dak ook nog bekleed met groen sedum.

Inspirerende plek

Op 6 meter boven het water van de zijtak van de Neder-Rijn op een oude industriesteiger op IPKW is Dock Office geplaatst. Een inspirerende plek voor iedereen die geïnteresseerd is in circulaire en innovatieve bouwconcepten met afvalplastics.

Kraan met kantoor

Kevin Rijke, directeur IPKW: “We zijn blij dat we dit initiatief zo’n mooi plekje hebben kunnen geven op IPKW. Dit project is een prachtvoorbeeld van circulair ondernemen: het hergebruik van alle reststoffen op het terrein.”

Samenwerking

Airhunters Dock Office is een onderdeel van de campagne van coöperatie Plastic Fantastic. Hiermee wordt de potentie van bouwen met afvalplastic onder de aandacht gebracht. Naast werken in de Dock Office wordt ook hard gewerkt aan de uitbreiding van het concept Save Homes.

Het Dock Office is een samenwerking tussen de IPKW’ers Plastic Fantastic, initiatiefnemer Airhunters en Collectief Soepel is verantwoordelijk voor de realisatie.

Meer informatie over KLEEFSE WAARD, INDUSTRIEPARK (IPKW):

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!