All-in-one concept machinefabriek JMBA blijkt succes

  • Industrie
  • Bron: JMBA

De ambitie van machinefabriek JMBA B.V. om een all-in-one partner te worden voor machinebouwers en de (hightech) industrie is een succes. Het concept slaat goed aan bij de klanten van het bedrijf uit het Brabantse Someren.

All-in-one concept machinefabriek JMBA blijkt succes

Zeven jaar geleden werd Machinefabriek JMBA B.V. opgericht. Om verdere groeiambities waar te maken werd in augustus 2019 de nieuwbouw van 4800m2 in gebruik genomen. Daarnaast werd geïnvesteerd in mensen, software, nieuwe machines en een compleet nieuwe plaatwerkafdeling.

JMBA als all-in-one partner

De ambitie ontstond om te fungeren als een 'ALL-IN-ONE-PARTNER', zodat klanten alleen maar bij JMBA B.V. hoeven te zijn. Na ruim 9 maanden in de nieuwbouw blijkt dit concept een enorm succes te zijn. Doorlooptijden worden verkort, kosten verlaagt en kwaliteit verhoogt. Eén bedrijf, diverse bewerkingsmogelijkheden, één aanspreekpunt.

Uitbreiding RVS-afdeling

Om dit te bereiken werd de bestaande RVS lasafdeling (10 lasplekken) uitgebreid met een volledig nieuw opgezette plaatwerkafdeling. Door in eigen plaatwerk te voorzien kunnen lasopdrachten sneller en efficiënter verwerkt worden. Deze plaatwerkafdeling bestaat uit een Mazak Fiberlaser, een LVD Kantbank, een Timesaver voor het ontbramen en een straalcabine. De afdeling wordt natuurlijk ook gebruikt voor “loonsnijden” voor derden.

Plaatwerk

Verspaanafdeling uitgebreid

Verder is de ruim opgezette en gerobotiseerde verspaanafdeling (draaien en frezen) uitgebreid met een grootformaat 5-assige Matec freesbank van 3000x825x1100mm. Niet alleen om groot verspaanwerk te kunnen maken maar ook om lasconstructies na te bewerken.

Ook werd een Eima 5-assige freesbank in gebruik genomen met een vacuüm-opspan-bed van 3100x2100x1100mm speciaal voor het bewerken van aluminium en kunststoffen (volgens Foodgrade & FDA certificering).

Frezen

Overige uitbreidingen JMBA

Naast de RVS- en verspaanafdeling werden ook andere onderdelen van het bedrijf verder uitgebouwd. Zo is op de draaiafdeling een Teachin grootformaat draaibank in gebruik genomen.

De assemblage afdeling is vrij recent uitgebreid met een Helium Vacuüm Lektester. Hierdoor kunnen gelaste objecten, meestal leidingwerk toegepast in de vacuüm industrie, getest worden op lekkage onder hoog vacuüm.

Kortom, JMBA B.V. is de totaalpartner voor machinebouwers en de high-tech industrie. 

Meer informatie over JMBA B.V., MACHINEFABRIEK:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!