Als de eerste indruk goed moet zijn

  • Toerisme & Recreatie

In 2018 verbleven maar liefst 19,1 miljoen toeristen in Nederland. Dit was 7 procent meer dan het jaar ervoor. Na de prachtige zomer van vorig jaar strijden hotels, campings en vakantieparken dit jaar nog harder om de beste ‘first impression’.

Als de eerste indruk goed moet zijn

Toeristen kunnen tegenwoordig namelijk alles vergelijken op vergelijkingssites. Negatieve reviews zijn daarom niet wenselijk. TMC Project uit Goes verveelt zich dan ook geen moment in de Leisure sector. “De afgelopen periode hebben we een aantal lodges ingericht op een camping, alle kamers van een hotel gerestyled, een restaurant gerenoveerd en een deel van een vakantiepark een upgrade gegeven”, vertelt projectmanager Jacor Giljam. “Er is behoorlijke groei in de sector, met name aan de kust. Je ziet nieuwe hotels en vakantieparken erbij komen, maar ook upgrades van bestaande parken. Mensen kiezen tegenwoordig vaker voor glamping (luxe kamperen) en lodges in plaats van het traditionele kamperen, dus bestaande campings breiden uit. Je ziet veel nieuwbouw maar dus ook verandering van type recreatie.” 

Comfort, levensduur en onderhoudsvriendelijkheid

Er worden behoorlijk wat eisen gesteld aan recreatie meubilair. Meubilair moet tegen een stootje kunnen, maar ook goed schoon te houden zijn. Daarnaast moeten gordijnen bijvoorbeeld  brandvertragend zijn. Ook tafels vragen om een specifieke afwerking. Giljam: “Middels onze woonwinkels hebben wij een breed aanbod in meubilair, aangevuld met onze specifieke projectcollectie hebben we zo een uitgebalanceerd aanbod. Daarom komen onze opdrachtgevers ook bij ons."

Zo is TMC Project uitgegroeid tot een totaalspeler in zorgmeubilair, recreatie meubilair en de jongste tak van sport is office meubilair. “Iedere tak heeft zijn eigen eisen en wensen. Zo is bij zorgmeubilair belangrijk veiligheid en hygiëne belangrijk. Bij office meubilair staat juist het ergonomische karakter voorop. En in de recreatieve hoek moet meubilair een warme huiselijke uitstraling hebben, maar vooral praktisch en hufterproof zijn.” 

TMC Project pakt alles aan

Als je eenmaal gaat restylen dan blijft het meestal niet bij ‘alleen’ een paar nieuwe woon- of slaapmeubelen. Dan wil je ook een nieuwe vloer en nieuwe raam- en wandbekleding. Een likje verf misschien. “Wij vinden het belangrijk om de klant volledig te ontzorgen, dus zelfs het schilderwerk pakken we mee op. Daarvoor werken we samen met lokale schilders, zodat we snel kunnen schakelen. De meeste expertise hebben we zelf in huis. We hebben eigen architecten die een compleet concept bedenken, planners die de deadline nauwlettend in de gaten houden, vloerenleggers, stoffeerders. We houden de lijnen wel kort. Degene die bij de klant aan tafel zit, blijft ook de projectleider en contactpersoon voor de rest van de looptijd. Of het nu om een Bed & Breakfast gaat waar twee kamers moeten worden gerestyled of een groot hotel waar we 45 kamers en het restaurant mogen renoveren”, aldus Giljam.

In Zeeland verwachten ze weer net zo’n mooie zomer als vorig jaar. De boekingen voor 2019 komen al hoger uit dan vorig jaar.

Auteur: Olga Heeren

Meer informatie over TMC PROJECT:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!