Amerikaans technologiebedrijf Thermodata verhuist hoofdkantoor naar Brainport Eindhoven

  • Innovatie & MVO

Het Amerikaanse bedrijf Thermodata verhuisde onlangs haar hoofdkantoor van de VS naar de Nederlandse stad Eindhoven.

Amerikaans technologiebedrijf Thermodata verhuist hoofdkantoor naar Brainport Eindhoven

Het bedrijf biedt een abonnementsservice voor nauwkeurige temperatuurbewaking en ontwikkelt temperatuurloggers voor de life science en voedselkwaliteit markten. Thermodata besloot naar Eindhoven te verhuizen nadat het had deelgenomen aan het Rockstart Digital Health Accelerator-programma 2018.

Begin september verhuisde Thermodata naar Eindhoven en vestigde het kantoor in Microlab, een werkruimte voor makers en innovators. Thermodata ontwikkelt een reeks temperatuurloggers, aangesloten op het Bluetooth-platform van Thermodata, die nauwkeurig zijn gekalibreerd in het kalibratielaboratorium van het bedrijf. De gegevens worden beheerd en zijn toegankelijk voor analyse via de cloudservice van het bedrijf.

Rockstart-programma heeft geholpen om de regio te leren kennen

Thermodata leerde de Brainport Eindhoven regio in 2018 kennen nadat het bedrijf werd geselecteerd voor het Rockstart Digital Health Accelerator-programma dat in februari van start ging en eindigde in augustus van dit jaar. Het introduceerde Thermodata aan potentiële klanten, mentoren, investeerders en dienstverleners om het bedrijf zo te laten groeien.

Uitstekend vestigingsklimaat

"Ons belangrijkste doel tijdens het programma was om inzicht te krijgen in de omvang van de markt voor onze service in Europa, hun interesse in onze diensten en samenwerkingsmogelijkheden", legt CEO Jenny Samfat uit. "Ons beeld is heel positief. We ontdekten dat de productiekosten en kosten voor R&D voor wat we doen lager zijn in Nederland dan in de VS en we hebben ervaren dat de overheid zeer behulpzaam is richting innovatieve start-ups. Bovendien is de talentenpool hoog opgeleid, spreken mensen hier vloeiend Engels en heb je door de centrale locatie van Nederland en de geweldige infrastructuur eenvoudig toegang tot de rest van Europa. “

Een dynamisch en beproefd high-tech innovatie-ecosysteem

Thermodata vergeleek verschillende ecosystemen in Nederland en bezoch diverse Nederlandse steden om te ervaren wat zij te bieden hadden en om de kosten van levensonderhoud te vergelijken. "Ons onderzoek leidde ons naar de startup-community van Eindhoven en Brainport," licht Samfat toe. "Brainport Eindhoven biedt een dynamisch en beproefd hardwareontwerp en high-tech innovatie-ecosysteem. Mensen hier hebben een 'can-do’ en open houding en delen dezelfde passie voor technologie. Bovendien zijn er hier volop mogelijkheden om samenwerkingen en partnerschappen te ontwikkelen. Verder houden we van de voorzieningen, betaalbaarheid en levensstijl in Eindhoven. "

Bedrijven aantrekken die werken aan toekomstige technologieën

De economische ontwikkelingsmaatschappij van de Brainport Eindhoven regio, Brainport Development, hielp Thermodata bij het opzetten van hun bedrijf. Het agentschap verwelkomt het bedrijf graag in de regio. "Thermodata past perfect in onze strategie om bedrijven aan te trekken met R&D op toekomstige technologieën, die bereidheid vertonen om samen te werken in het ecosysteem en een hoge mate van ondernemerschap laten zien," zegt managing director van Brainport Development Paul van Nunen. "Daarom blijven we Thermodata helpen om te integreren in ons ecosysteem door ze hen koppelen aan relevante partners."

Microlab

Thermodata heeft op 1 september een kantoor geopend bij Microlab. "Het is een fantastische, bruisende plek die een breed scala aan bedrijven herbergt", zegt Samfat. "We kunnen onze ruimtevereisten eenvoudig vergroten of verkleinen, iets wat geweldig is voor een groeiende startup. We beginnen met een studio voor het laboratorium en de vergaderruimte voor twee personen en we verwachten dat we binnen drie maanden extra ruimte nodig hebben voor onze administratie en R&D-activiteiten. "

Meer informatie over Brainport Development :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!