AMS Institute en Flevo Campus intensiveren samenwerking

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Aeres

Sinds deze maand heeft het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS Institute) zich als vierde partner gecommitteerd aan de Flevo Campus, zowel inhoudelijk als financieel. Zij start met een aantal onderzoeken in Almere.

AMS Institute en Flevo Campus intensiveren samenwerking

Flevo Campus is een wetenschappelijke praktijkwerkplaats op initiatief van de gemeente Almere, de provincie Flevoland en Aeres. De campus richt zich met name op kennisinnovatie rond het Floriade-thema Feeding the City door middel van onderzoek, onderwijs en ondernemerschap. 

Onderzoek in Almere

Begin 2017 worden voor het onderzoeksprogramma van AMS, genaamd ‘The Feeding City’, overeenkomsten gesloten voor de onderzoeksprojecten ‘Healing garden’, ‘De straat van de toekomst’, 'City farming', ‘Floriade Dialogue’ en ‘Summerschool’.

AMS Institute

Het AMS Institute is in 2014 opgericht in Amsterdam door de Technische Universiteit Delft en Wageningen Universiteit en Researchcentrum, in samenwerking met het Massachusetts Institute for Technology (MIT). Partners van AMS zijn SHELL, Stad Amsterdam, Alliander, AEB, Waternet, IBM, KPN, Cisco, Accenture, Port of Amsterdam, TNO, Deltares, Waag Society, Amsterdam Smart City en ESA. Door in Almere onderzoeken en onderwijsactiviteiten te richten op voedselvraagstukken in stedelijk gebied laat AMS zien zich niet alleen op stad Amsterdam te willen richten, maar juist op de gehele metropoolregio.

Programma Almere 2.0

De onderzoeken zijn mede mogelijk door cofinanciering vanuit het Programma Almere 2.0. In dit programma werken het Rijk, de provincie Flevoland en de gemeente Almere samen om samen een kwalitatieve impuls te geven aan de groei van de stad.

Meer informatie over AERES :

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!