AOC Oost Twello eerste Ecoschool in Gelderland

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: AOC Oost

In februari 2015 is AOC Oost locatie Twello gestart als deelnemer aan Eco-Schools. Dit is een organisatie die zich bezighoudt met een internationaal Eco-keurmerk voor scholen.

AOC Oost Twello eerste Ecoschool in Gelderland

Eco-Schools

Belangrijk hierin is dat leerlingen de leiding krijgen op het gebied van duurzaamheid op school. Eco-Schools helpt hierbij door middel van adviezen, begeleiding en een zevenstappenplan. Wanneer de eerste drie stappen goed zijn gevolgd, wordt een bronzen certificaat uitgereikt. Daarna volgt zilver en uiteindelijk, wanneer alle stappen zijn gezet, volgt de audit door Eco-Schools Nederland om vast te stellen of je in aanmerking komt voor de “Groene vlag”.

Groene vlag

De audit heeft in januari 2017 plaatsgevonden. AOC oost is beoordeeld met de kwalificaties ‘’goed’’ en ‘’excellent’ op het gebied van duurzaamheid en zodoende krijgen zij de Groene vlag uitgereikt. De eer is vooral voor de leerlingen die de afgelopen 2 jaar hebben deelgenomen aan het Eco-team. Kenmerkend voor het project is namelijk dat de leerlingen nadrukkelijk betrokken worden en bij veel onderdelen de leiding nemen.

Samenwerken aan duurzaamheid

De Groene vlag is uitgereikt door Anna van der Veen als vertegenwoordiger van Eco-Schools Nederland. Daarna zijn de leerlingen nog toegesproken door locatiedirecteur Ben ter Haar en door wethouder Harjo Pinkster. Beiden spraken lovende woorden en de wethouder wil ook graag samenwerken met AOC Oost op het gebied van duurzaamheid. Nu wordt het zaak om als school en gemeente verder te werken aan duurzaamheid. Uiteindelijk hebben de trotse leerlingen de groene vlag gehesen die met ingang van nu voor de AOC Oost locatie Twello wappert.

Meer informatie over Zone.College:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!