AQ Cumulus tilt dienstverlening naar een nog hoger niveau

  • Technologie

Cumulus is dé specialist op het gebied van luchtbevochtiging en waterbehandeling. Cumulus is nu in de vorm van een joint venture een samenwerkingsverband aangegaan met de AQ Group uit Utrecht hetgeen de serviceverlening naar een nog hoger niveau tilt.

AQ Cumulus tilt dienstverlening naar een nog hoger niveau

Naast ontwikkeling en productie adviseren de medewerkers van Cumulus over hoe de vochthuishouding op peil kan worden gebracht en met welke installatie dat het beste kan gebeuren. Een koelruimte vereist nu eenmaal een heel andere aanpak dan een museum.

De nieuwe B.V. met de naam AQ Cumulus is daardoor voortaan in staat om als serviceverlenende dienstverlener ook merkonafhankelijk onderhoud te doen. Jesse de Jonge, manager Service & Onderhoud, vertelt: “Dus zowel aan Cumulus-apparatuur als aan merkvreemde apparatuur. In de breedste zin van het woord: van drinkwaterleidingen tot aan luchtbevochtigers en alle installaties die daar tussen zitten: alles kunnen we nu onderhouden. De klanten worden daarmee totaal ontzorgt.”

Landelijke dekking

Eén leverancier, één factuur, één rapportage: dat levert voordeel op voor alle partijen. De Jonge daarover: “Alles onder één dak. Dat werkt heel prettig. We zijn op 1 november 2018 begonnen met de samenwerking. Er is sprake van een krapte op de monteursmarkt. Bij Cumulus kwamen we moeilijk aan eigen personeel. De AQ Groep beschikt over een brede poule van monteurs. Daar kunnen we nu op terugvallen en dat levert een landelijke dekking op met snelle onderhoudsservice en korte interventietijden bij calamiteiten en zaken die vragen om een snelle oplossing. Cumulus heeft veel kennis in de bevochtigingtechniek en AQ Group heeft de monteurs: die krachten zijn nu gebundeld.”

Korte interventietijden

AQ Cumulus werkt tegen scherpe tarieven en is optimaal uitgerust voor al het denkbare onderhoud en zeker ook voor interventies. De Jonge licht toe: “Een groot probleem is bijvoorbeeld stilstand in productie omdat de luchtbevochtiging of waterbehandeling is uitgevallen. Of kantoorpanden waar mensen door problemen met de luchtbevochtiging last krijgen van droge ogen. Dat zijn de klachten die dan optreden en waar spoed van toepassing is. Bedrijven zijn vaak afhankelijk van luchtbevochtiging omdat anders hun machines niet kunnen draaien. Daarnaast zijn wij ook veel actief bij musea als het gaat om het conditioneren van de kunststukken. Dan zijn korte interventietijden heel belangrijk.”

Scherpe tarieven

Klanten reageren heel positief op de samenwerking. De Jonge vertelt: “We horen vaak de vraag ‘Waarom hebben jullie dit niet eerder gedaan?’bij klanten waar wij als Cumulus eerst alleen de luchtbevochtiging deden en AQ de waterbehandeling. Omdat het nu vanuit één leverancier gebeurt is dat voor hen ook veel gemakkelijker en overzichtelijker. Ook de apparatuur van ‘concullega’s’ kunnen wij nu tegen gereduceerde en scherpe tarieven onderhouden. Die klanten konden wij eerst niet helpen en nu wel. Iedereen gaat er dus alleen maar op vooruit.”

Auteur: Ron van Kuijk

 

Meer informatie over CUMULUS NEDERLAND B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!