Aukje Kuypers is Zakenvrouw van het Jaar 2018

Onlangs is Aukje Kuypers, algemeen directeur van technisch dienstverlener Kuijpers, uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar 2018. Een goed voorbeeld van een succesvolle vrouw in de techniek.

Aukje Kuypers is Zakenvrouw van het Jaar 2018

Aukje Kuypers geeft al vijf jaar leiding aan het familiebedrijf in Helmond, dat 1.150 medewerkers telt, verspreid over vestigingen in het hele land. De onderneming houdt zich bezig met het op duurzame wijze ontwerpen, bouwen, onderhouden en exploiteren van technische installaties in de utiliteit en industrie.

Uitreiking

Op 19 maart kreeg Kuypers in het Amstel Hotel in Amsterdam de prestigieuze prix Veuve Clicquot, Business Woman of the Year Award, uitgereikt door minister en vice-premier Kajsa Ollengren (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties). Kuypers is de 37e Zakenvrouw op een rij in Nederland. Volgens de jury draagt ze wezenlijk bij aan een positieve waardering van het vrouwelijk ondernemerschap in Nederland. “Ik zie de prijs als een bruisende erkenning voor mij en voor onze 1150 mensen, die zich dagelijks inzetten voor onze klanten met de technische oplossingen waar we als bedrijf voor staan”, aldus de nieuwe Zakenvrouw van het Jaar.

Meer diversiteit

Kuypers is zeer vereerd met de prijs. Tijdens de uitreiking geeft ze aan zich komend jaar te willen inzetten voor meer diversiteit, ‘Anders Denkers’, binnen de technische branche. “Diversiteit is nodig om te innoveren. Een mooie bijkomstigheid is dat vrouwen, in de mannenwereld die techniek nog is, per definitie Anders Denkers zijn.”

Familiebedrijf Kuypers

Het bedrijf van Kuijpers heeft als missie om alleen nog energieneutrale, slimme en gezonde installaties te realiseren. Kuijpers is actief in verschillende sectoren, zoals cultuur, food, pharma, high tech, gezondheidszorg en onderwijs. Opdrachtgevers zijn onder andere: het Rijksmuseum, Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL), Erasmus MC, Pathé bioscopen, Duurzaam Eindhoven, FrieslandCampina, verzekeraar a.s.r. (‘het meest duurzaam gerenoveerde kantoor van Nederland’) en ASML.

Prijs voor succesvolle zakenvrouwen

Sinds 1981 wordt in Nederland de Prix Veuve Clicquot uitgereikt aan succesvolle zakenvrouwen. Deze prijs wordt in 18 landen uitgereikt. Eerder ontvingen Anne-Marie Rakhorst, Meiny Prins, Sylvia Tóth, Yolanda Eijgenstein en ook Francine Houben de prijs. De winnaar van vorig jaar is reisonderneemster Elske Doets. De jury van de zakenvrouw-verkiezing staat onder leiding van voormalig minister van Economische Zaken Annemarie Jorritsma. Daarnaast bestaat de jury uit Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, ABP-voorzitter Corinne Wortman-Kool en de Zakenvrouw van het jaar 2017 Elske Doets.

Meer informatie over TechniekTalent:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!