Autolease-activiteiten Van Mossel Groep uitgebreid

  • Automotive
  • Bron: Van Mossel Groep

De Van Mossel Groep (Van Mossel) en De Mandemakers Groep (DMG) nemen samen de leaseactiviteiten van J&T Autolease en DirectLease over.

Autolease-activiteiten Van Mossel Groep uitgebreid

Deze bedrijven zijn beiden actief op de Nederlandse en Belgische markt, DirectLease opereert ook op de Duitse markt. Daarnaast richten Van Mossel en DMG samen een nieuwe holding op: International Car Lease Holding. In dit nieuwe bedrijf worden de overgenomen autoleaseactiviteiten en die van Van Mossel Leasing ondergebracht. De nieuwe combinatie heeft een gezamenlijke omzet van €400 miljoen en een wagenpark van 30.000 auto’s.

Van Mossel Groep en Mandemakers samen in Autolease

Eric Berkhof, DGA van de Van Mossel Groep: “De overname van International Car Lease Holding past uitstekend in onze groeistrategie. Hierdoor worden wij niet alleen het grootste particuliere leasebedrijf van Nederland, maar kunnen wij onze klanten daarnaast een nog beter leaseproduct bieden met een duidelijke focus op service.” Mede-eigenaar Ben Mandemakers over deze voor DMG nieuwe activiteit: “Dit is een goede investering en past ook goed in de strategische verbreding van de activiteiten van DMG. Daarnaast kunnen we gezamenlijk nog sneller groeien.”

Jacques Huysmans, algemeen directeur van International Car Lease Holding, deelt die visie: “Ik ben ontzettend blij met deze krachtenbundeling. Er is duidelijk sprake van een grote synergie. De nieuwe combinatie kan nog sneller en flexibeler inspelen op klantwensen. Ik kijk ernaar uit om als algemeen directeur van de nieuwe leaseholding leiding te gaan geven aan de expansie van de leasebedrijven.”

International Car Lease Holding

De nieuwe holding, International Car lease holding staat los van de Van Mossel Groep en kent twee aandeelhouders: De Mandemakers Groep en de Van Mossel Groep. Beide partijen participeren voor 50% in deze holding. De Mandemakers Groep neemt deel in de nieuwe holding en niet in de bestaande dealer- en schadeherstelactiviteiten binnen de Van Mossel Groep. In de nieuwe holding worden drie labels gevoerd, die alle drie apart blijven opereren: Van Mossel Leasing, J&T Autolease en DirectLease. De overname en de samenvoeging in de nieuwe holding heeft geen invloed op het aantal arbeidsplaatsen. De transactie wordt gedaan onder de gebruikelijke condities waaronder de toestemming van de Mededingingsautoriteiten.

Meer informatie over MOSSEL AUTOMOTIVE GROEP, VAN :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!