Automatiseringsbedrijf Lenze viert 70e verjaardag met ‘Future Day of Machine Manufacturing’

  • Technologie
  • Bron: Lenze

Het was 1947 toen Hans Lenze zijn droom begon te verwezenlijken om de wereld in beweging te zetten. Betrouwbaarheid, productiviteit en eenvoud: dat waren zijn fundamentele kernwaarden. Nu, 70 jaar later, zijn deze kernwaarden nog steeds van groot belang.

Automatiseringsbedrijf Lenze viert 70e verjaardag met ‘Future Day of Machine Manufacturing’

In het tijdperk van Industrie 4.0 met de snelle verspreiding van digitalisering, zijn die drie kwaliteiten namelijk nog steeds belangrijke criteria bij het beoordelen van de kwaliteit van machines en volledige productielijnen.

70 jaar Lenze

70 jaar Lenze: voor de specialist voor machineautomatisering is het een prachtige verjaardag en een kans om te vieren. Medio oktober kwamen meer dan 400 internationale experts uit de industrie, vergezeld door journalisten, samen op het Duitse hoofdkantoor van het bedrijf in Gross Berkel voor de toekomstige dag van de machinebouw. Ze genoten van creatieve discussies over trends, uitdagingen en intelligente oplossingen. Ook later die week vierden meer dan 4000 Lenzianen en hun families van over de hele wereld 70 jaar Lenze met het Family Festival op de site van Extertal.

Altijd voorop in innovatie

Wat begon als een handelsonderneming in Hamelen, Duitsland, ontwikkelde zich al snel tot een internationaal georienteerd bedrijf in Drive- en Automation. Tegenwoordig is Lenze er trots op een echte partner voor haar klanten te zijn en samen intelligente oplossingen voor de Smart Factory te ontwikkelen. Lenze staat altijd voorop in innovatie en vierde haar 70-jarig jubileum met de 'Future Day of Machine Manufacturing'. Wat zijn de trends van morgen en welke laatste ontwikkelingen beïnvloeden de sector momenteel? Welke oplossingen bepalen de toekomst? Dit waren slechts enkele vragen die Lenze tijdens het evenement besprak met klanten, partners, journalisten en vrienden van het bedrijf.

Topklasse deskundigen uit zeer verschillende bedrijfsdisciplines spraken over digitalisering, IoT en de toekomstige uitdagingen, evenals de kansen die dit met zich meebrengt voor de toekomst van machineproductie.

Focus op wat we van elkaar kunnen leren

Om digitale transformaties mogelijk te maken, is samenwerking de belangrijkste factor. "Ons vermogen om de juiste oplossingen te ontwikkelen voor de uitdagingen waarmee onze klanten worden geconfronteerd, is altijd afhankelijk geweest van mensen, en dit zal ook in de toekomst het geval zijn. De samenwerking en het partnerschap met de klanten zijn het belangrijkst voor ons ", zegt Christian Wendler, CEO van Lenze. Om intelligente machines te creëren, zal de rol van de mensen steeds meer zijn om creatief in teams te werken - samenwerkingsvaardigheden worden de nieuwe kerncompetentie.

Digitalisering betekent ook verandering voor Lenze zelf, in verband met een verandering van rol. De fabrikant van componenten, aandrijfoplossingen en automatiseringssystemen verandert in een dienstverlener die zichzelf presenteert aan zijn machinefabrikanten als een complete engineeringpartner. "Wij automatiseren machines en maken het zo juist gemakkelijk", onderstreept Wendler.

Mensen met de juiste drive zijn hiertoe noodzakelijk en maakten van de gelegenheid gebruik om op de Future Day of Machine Manufacturing hands-on ervaring op te doen met de automatiseringstechnologie van morgen en deze te begrijpen. Maar natuurlikj ook gewoon om Lenze's 70e verjaardag op een passende manier vieren.

Over Lenze

Lenze is een toonaangevend automatiseringsbedrijf voor de machinebouwindustrie. Met oplossingsvaardigheden die zijn afgeleid uit 70 jaar ervaring, staat Lenze bij zijn klanten bekend als een sterke global partner. Het portfolio van het bedrijf omvat kwalitatief hoogwaardige mechatronische producten en pakketten, krachtige systemen die bestaan uit hardware en software voor machineautomatisering, evenals digitaliseringsdiensten op gebieden zoals big data management, cloud of mobiele oplossingen en software voor het internet of things (IoT).

Lenze heeft wereldwijd ongeveer 3500 werknemers in dienst en is in 60 landen vertegenwoordigd. De groeistrategie van Lenze zorgt ervoor dat het bedrijf sterk blijft investeren op de gebieden die verband houden met Industrie 4.0 in de komende jaren. 

Meer informatie over LENZE B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!