Aventus-student in de race voor landelijke mbo-ambassadeursverkiezing

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Aventus

Op 4 september 2017 vond de aftrap plaats van de jaarlijkse landelijke mbo-ambassadeursverkiezing 2017. 39 bijzondere mbo-studenten uit heel Nederland gaan met elkaar de strijd aan om de nieuwe Landelijke Mbo Ambassadeur te worden.

Aventus-student in de race voor landelijke mbo-ambassadeursverkiezing

Foto: Pim Duterloo

Een jaar lang zal deze student het mbo vertegenwoordigen op verschillende landelijke en regionale podia. Voor Aventus doet Pim Duterloo, vierdejaars student Operationele techniek, uit Voorst mee. Iedereen kan vanaf 5 september stemmen op hem via aventus.nl/stemoppim.

‘We moeten verduurzamen!’

Pim Duterloo zit in het 4e jaar van de opleiding Operationele techniek te Apeldoorn. Hij is één van de jongste duurzaam ondernemers in de Stedendriehoek, ofwel de Cleantech Regio. In het voorjaar 2017, tijdens het Cleantech Tomorrow Congres, won Pim de Cleantech Battle (vakjury én publieksprijs). Met zijn winnend idee startte hij zijn eigen bedrijf, Airsave. Hiermee helpt hij productieprocessen bij grote ondernemingen duurzamer te maken. ‘Mijn eigen bedrijf krijgt een vliegende start met hulp van het Cleantech Center en het Rabo Impact Fonds. Het is superdruk maar ook ontzettend gaaf.’

Pim wil de wereld duurzamer maken. ‘We moeten zuiniger omgaan met grondstoffen en energie. Met slimme en eenvoudige oplossingen is nog zoveel te verbeteren. Daar wil ik mij voor inzetten.’ Pim is een positieve en enthousiaste student die zich niet snel uit het veld laat slaan. Hij is regelmatig in gesprek met ondernemers over zijn innovatieve plannen. ‘We moeten verduurzamen! En iedereen kan in zijn eigen omgeving iets positiefs doen voor een duurzame wereld.’

Stem op Pim en maak hem dé Nederlandse mbo-ambassadeur

De landelijke kandidaten moeten op verschillende fronten laten zien dat ze een goed ambassadeur kunnen zijn voor het mbo. Ze gaan in gesprek met een landelijke jury en voeren campagne voor hun eigen kandidatuur om zoveel mogelijk te stemmen genereren in de landelijke verkiezing. Dit stemmen sluit op 9 november. De nieuwe landelijke mbo-ambassadeur wordt bekendgemaakt op 23 november tijdens een feestelijk gala in Orpheus Apeldoorn.

Meer informatie over Aventus Apeldoorn:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!