Baril Coatings neemt versneld afscheid van fossiele grondstoffen

Baril Coatings heeft onlangs besloten versneld afscheid te gaan nemen van fossiele grondstoffen. In navolging van de productlijn Copperant worden alle productlijnen van Baril Coatings gefaseerd omgezet naar biobased grondstoffen. Het bedrijf hoopt de transitie binnen 5 jaar af te ronden.

Baril Coatings neemt versneld afscheid van fossiele grondstoffen

Daarmee wil Baril Coatings haar verantwoordelijkheid te nemen om pro-actief te beantwoorden aan invulling van de Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties.

Win-win situatie

Het voordeel voor het gebruik van hernieuwbare grondstoffen ten opzichte van fossiele (op aardolie gebaseerde) grondstoffen is dat deze grondstoffen gemakkelijker worden gewonnen en met minder energie bewerkt kunnen worden tot het juiste bindmiddel of hulpstof. Een win-win situatie omdat daarmee de totale CO2 balans bij het gebruik van deze grondstoffen significant gunstiger uitvalt dan die van fossielen grondstoffen. Wat de balans nog positiever maakt, is dat de nieuwe biobased productlijnen van Baril Coatings met minder laagdikte hetzelfde of beter presteren dan conventionele oplossingen.

Vraag naar biobased coatings neemt toe

“Onze industrie bevindt zich in een overgangsfase. De impact van de activiteiten van de verfbranche op de draagkracht van de aarde dient verder verkleind te worden”, stelt Geert Duijghuisen, CEO van Baril Coatings. Dat kan volgens hem op verschillende manieren. “Naast inzet van duurzame energie en elektrificatie van ons vervoer ligt onze focus op het inzetten van hernieuwbare en circulaire grondstoffen".

Sustainable Development Goals

Het bieden van duurzame coating oplossingen aan klanten en stakeholders is de missie van Baril Coatings. Het versneld omzetten van de productlijnen naar biobased grondstoffen is maar één sub-invulling (SDG 12) van de zeventien Sustainable Development Goals om de wereld tot een betere plek te maken in 2030. Baril Coatings sluit zich graag aan bij deze doelstelling van de VN en heeft al meerdere doelen concreet ingevuld.

 

Meer informatie over BARIL COATINGS B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!