Baril Coatings wil meer bereiken met minder

  • Bouw
  • Bron: Baril Coatings

Duurzaamheid wordt ook in de bouwwereld steeds belangrijker. Baril Coatings in ‘s-Hertogenbosch speelt hier heel gericht op in. De verfproducent ontwikkelt kwalitatief hoogwaardige, industriële coatings en bouwverven die heel duurzaam zijn.

Baril Coatings wil meer bereiken met minder

Baril Coatings levert levert deze wereldwijd aan bedrijven die actief zijn in onder meer de offshore, metaalindustrie, staal- en utiliteitsbouw en aan schildersbedrijven.

Baril Coatings is in 1982 gestart met de productie van verf en coatings. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een ontwikkelaar van innovatieve en duurzame oplossingen met productielocaties in Nederland, Polen en de Verenigde Staten. Recent heeft Baril Coatings ook fairf & Mommy Paint overgenomen. Met deze overname breidt het bedrijf niet alleen haar assortiment met biobased verven uit. Ook worden met fairfspots, die op allerlei locaties in het land zijn gevestigd, veel nieuwe klanten bereikt. Daarnaast kiezen steeds meer stylisten en binnenhuisarchitecten bij de projecten die zij uitvoeren voor de duurzame alternatieven van fairf.

Blikken verf

Meer bereiken met minder

Jeroen Duijghuisen van Baril Coatings geeft aan dat het bedrijf een duidelijke missie heeft. ‘De verf die vroeger werd gebruikt door bedrijven en consumenten, zorgde voor een zware belasting van ons milieu. Onze ambitie is meer bereiken met minder. Daarbij dragen wij bij aan een gezonder werkklimaat voor de schilders, omdat zij geen oplosmiddelen meer hoeven in te ademen. Een ander voordeel is dat wij minder milieuoverlast veroorzaken, doordat onze grondstoffen afkomstig zijn uit plantaardige producten. Wij bieden zowel vakschilders als consumenten een complete lijn met kwalitatief hoogwaardige verven die heel duurzaam zijn.’

Biobased verven

De verven en coatings van Baril Coatings worden op een duurzame manier geproduceerd. ‘Wij produceren met behulp van biobased grondstoffen, 100% duurzame energie (eigen zonnepanelen gecombineerd met windenergie) en door het beperken van afval door hergebruik en afvalscheiding’,vertelt Jeroen Duijghuisen. ‘Wij zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid als producent. Daarom willen wij onze klanten helpen om hun objecten duurzaam te beschermen en tegelijkertijd hun global footprint te verkleinen. Alles wat we in onze producten stoppen, willen we er ook weer uithalen. We investeren tegelijkertijd in nieuwe technieken om emissievrij te kunnen produceren. 0% uitstoot is onze ambitie. Daarnaast zijn onze biobased verven Copperant en fairf gemaakt van natuurlijke en plantaardige grondstoffen en bevatten zij zo min mogelijk fossiele grondstoffen. Copperant is gecertificeerd door verschillende toonaangevende instanties en getest door vakschilders. De fairf-lijn bestaat uit muurverven en lakken op waterbasis zonder meetbare concentraties oplosmiddel of schadelijke stoffen. Wij verwachten dat dit consumenten steeds meer gaat aanspreken. De verf droogt snel en is nagenoeg geurloos. Met deze verf kan ieder interieur worden opgefrist met de mooiste kleuren.’

Blikken verf

Meer informatie over BARIL COATINGS B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!