BDO brengt opnieuw arbeidswijzer uit voor ondernemers

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: BDO

De wetgeving op het gebied van arbeid en sociale zekerheid verandert ieder jaar fors. Onder invloed van de aantrekkende economie investeren ondernemingen weer steeds vaker in hun strategie en kwaliteit in plaats van enkel te overleven.

BDO brengt opnieuw arbeidswijzer uit voor ondernemers

Uitzenden en payrolling blijft populair. Om aan de steeds veranderende wetgeving te blijven voldoen, moeten werkgevers maatregelen treffen en voortdurend anticiperen op de nieuwe regels.

Om ondernemers en personeelsfunctionarissen op de hoogte te houden van de laatste wijzigingen en de impact daarvan op hun organisatie, brengt BDO Legal voor de zestiende keer de Arbeidswijzer uit. De uitgave is een handig naslagwerk dat u inzicht geeft in alle relevante arbeidsrechtelijke onderwerpen. U kunt een gratis exemplaar downloaden. Wilt u liever een hard copy exemplaar ontvangen, vul dan dit formulier in.

Kennis van arbeidskansen

“In gesprekken met klanten horen we vaak dat ze moeten wennen aan nieuwe wetgeving,” zegt Bram Hautvast, Partner bij BDO Legal. “Een voorbeeld is de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) die sinds 1 april 2016 geldt. Ondernemers die veel met flexibele krachten werken, kunnen daardoor niet meer terecht bij de oude vertrouwde VAR, terwijl zij nog steeds terughoudend zijn met het aannemen van vast personeel met de recente crisis in het achterhoofd.” Dit noodzaakt ondernemers om kritisch te kijken naar hun kernactiviteiten en arbeidsrelaties tegen het licht te houden. Zo kan outsourcing soms interessant zijn en wordt veelvuldig gebruik gemaakt van uitzendkrachten.

Bekijk de meest relevante wijzigingen van de BDO Arbeidswijzer 2017. De volledige Arbeidswijzer kunt u downloaden op de website van BDO.

Meer informatie over BDO BREDA & BDO ROOSENDAAL:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!