Bekkers Metaalspuitwerken leidt stagiairs op tot hun toekomstige medewerkers

  • Onderwijs & Training

Met een aantal medewerkers dat de pensioengerechtigde leeftijd nadert, is het voor Bekkers Metaalspuitwerken in Geffen van groot belang om op tijd nieuwe mensen aan te nemen die de lege plekken in de toekomst kunnen vullen. Door de schaarste op de arbeidsmarkt is dat nog niet zo gemakkelijk. Daarom investeert het bedrijf in het begeleiden en opleiden van stagiaires.

Bekkers Metaalspuitwerken leidt stagiairs op tot hun toekomstige medewerkers

Voor directeur Rob Didden is dit de meest effectieve manier om jonge mensen met zijn bedrijf en het vak kennis te laten maken. En hopelijk, na de stageperiode, voor langere tijd aan zich te binden. “Als erkend leerbedrijf hebben wij enkele medewerkers getraind in het begeleiden van stagiaires”, vertelt Didden. “Het gaat daarbij niet alleen om het leren van het vak, maar ook om het bijbrengen van de mores van het bedrijfsleven. Die jonge jongens moeten leren dat ze niet zomaar om 8 uur kunnen bellen dat ze zich verslapen hebben. Nee, zo werkt dat niet. We hebben hier een bedrijf te runnen, we hebben afspraken met klanten, dus we moeten volledig op je kunnen rekenen.”

Vroeg uit de veren

Bekkers Metaalspuitwerken werkt voor stageplekken samen met drie scholen in de omgeving: het Koning Willem I college uit Den Bosch en ROC De Leijgraaf in Oss en in Veghel. Mobiliteit is vaak een hele uitdaging. Didden: “Het gaat om jonge mensen van 15-17 jaar. Die jongens gaan twee dagen naar school en zijn drie dagen in de week bij ons. We hebben nu een stagiair uit Den Bosch, die moet vijf kwartier fietsen om hier te komen. Dat betekent dat hij om 6.15 uur thuis moet vertrekken, want om 7.30 uur begint het werk hier. Als je dat elke ochtend op kunt brengen, dan ben je wel een doorzetter!”

Stagiair als volwaardig medewerker

Gedurende drie jaar volgen de leerlingen een gecombineerd werken-leren traject. “We hebben nu een jongen die conventioneel draaier wil worden. Dat specifieke vak kan hij bij ons helemaal leren. En we weten dat we straks ook een baan voor hem hebben. Hij staat nu al bij ons op de loonlijst en we verwachten van hem in de loop van de stageperiode steeds meer productiviteit.”

‘Die goede ouwe LTS’

“Soms verlang ik wel terug naar die goede ouwe LTS, waarvan je mensen binnen kreeg die het vak al een beetje kenden”, verzucht Rob Didden. “Nu moeten kinderen die graag met hun handen willen werken, zich eerst door de theorie van het VMBO heen ploeteren en nevenvakken volgen die niet aansluiten bij hun belevingswereld. Vaak vallen ze dan buiten de boot en gaan er toekomstige goede vakmensen aan verloren. Nee, dan hebben ze het in Duitsland veel beter geregeld met het meester-gezel principe voor zeldzame beroepen, bijv. schoorsteenveger of meubelmaker. Daar worden technische vakmensen ook veel meer gewaardeerd en beter betaald. Daar moeten we in Nederland ook naartoe, want de schaarste aan goede vakmensen zal alleen maar toenemen.”

Auteur: Dianne Huijskens

Meer informatie over BEKKERS METAALSPUITWERKEN B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!