Belgische moveUP brengt digitale therapie naar Nederlandse markt

De werkdruk ligt hoog in de gezondheidszorg. Omdat zorgprofessionals hier vaak te weinig tijd voor hebben, wordt medische opvolging steeds meer geautomatiseerd met slimme technologieën. Digital health bedrijf moveUP past hun expertise in medische data toe voor het optimaliseren van digitale therapieën.

 Belgische moveUP brengt digitale therapie naar Nederlandse markt

Door dagelijks digitaal contact te hebben met patiënten, wordt data verkregen die essentieel is voor het verlenen van patiëntgerichte (na)zorg. Wanneer het herstel niet naar wens gaat, kan de zorg direct aangepast worden. moveUP werkt al met twintig Belgische ziekenhuizen. Oost NL introduceerde moveUP in het Health ecosysteem rondom Nijmegen en ondersteunde bij het vinden van de juiste locatie. Nu verbreden ze hun internationale blik vanuit Novio Tech Campus.

Digitale data-brug

“Wij zagen een gapend gat in de huidige gezondheidszorg,” trapt Bob Moens af, directeur sales & marketing bij moveUP. “Na een medische ingreep, ligt iemand een aantal dagen in het ziekenhuis en is er intensief contact tussen arts en patiënt. Zodra de patiënt het ziekenhuis verlaat, vermindert dit contact, soms ongewenst. In de orthopedie, waar wij ons onder andere op focussen, kan dit allerlei vervelende consequenties hebben. Denk aan overbelasting door te snelle revalidatie. Zorg gebaseerd op data kunnen daarbij een groot verschil maken in het herstel van de patiënt. Dit voordeel werd erkend door de nationale verzekeraar in België. moveUP is de eerste, en voorlopig nog de enige, digitale gezondheidsoplossing die volledig vergoed wordt door de gezondheidsverzekering.”

“moveUP legt via data een digitale brug tussen ziekenhuis en patiënt,” legt Moens uit. “Een mooi voorbeeld hiervan is een project dat nu start met een topklinisch ziekenhuis in Nederland en een prominente verzekeraar. Patiënten die geopereerd worden voor een knie- of heupprothese ontvangen nazorg via moveUP. Dagelijks is er contact met de patiënt via de app en wordt diens lichamelijke activiteit bijgehouden via een slimme armband. Zo wordt de patiënt nauwkeurig opgevolgd, geïnformeerd over diens herstel en gemotiveerd. Op basis van de verkregen data, kan de fysiotherapeut patiëntgerichte instructies geven voor vlug en veilig herstel.”

In het project kan de fysiotherapeut direct ingrijpen en patiënt-specifiek bijsturen wanneer iets niet gaat zoals gewenst. “Bijvoorbeeld door andere oefeningen te adviseren. Zo verloopt de revalidatie van de patiënt veilig en echt op maat van de patiënt. Deze revalidatie kan gebeuren door een willekeurige fysiotherapeut of een Nederlandse fysiotherapeut van de moveUP virtuele kliniek. Wanneer nodig, kan de fysiotherapeut digitaal aangeven wanneer een interventie van de arts vereist is. Op afstand kan de arts de patiënt helpen, bijvoorbeeld de medicatie aanpassen, de heling van de wond beoordelen of de ganganalyse bekijken via een foto of video.”

Lees het complete artikel op de website van Novio Tech Campus. 

Meer informatie over Novio Tech Campus B.V.:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!