Berg Fourage kiest voor TALIS Fourage van TANS

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: TANS

Berg Fourage uit Doornspijk gebruikt TALIS Fourage, het TMS systeem dat TANS speciaal voor de fouragemarkt heeft ontwikkeld. Marieke van den Berg van Berg Fourage: "We kunnen sneller, effici├źnter en overzichtelijker werken;"

Berg Fourage kiest voor TALIS Fourage van TANS

Sneller, efficiënter en overzichtelijker

Marieke van den Berg (verantwoordelijk voor de administratie van Berg Fourage) vertelt: ‘In 2014 kwamen we via een collega fouragehandelaar in contact met TANS. In eerste instantie vonden we TALIS (het TMS van TANS) te duur. We zijn toen verder gegaan met het pakket dat we destijds gebruikte, maar dat bleek een jaar later niet in voldoende mate zelf aanpasbaar. Toen hebben we de knoop doorgehakt om voor TALIS te kiezen’.

Na een implementatieperiode van ongeveer een jaar merkt Berg Fourage de voordelen van de automatisering. Marieke; ‘We kunnen sneller, efficiënter en overzichtelijker werken; beschikken over betere management rapportages; hebben een database met alle gegevens en we kunnen sneller (en digitaal) factureren wat tot een verbetering van onze cashflow leidt’. 

Up-to-date in een snel veranderende wereld

TANS is als een van de weinige automatiseringsorganisaties volledig gespecialiseerd in de logistieke sector en ontwikkelt software voor transportondernemingen in diverse deelsegmenten van het wegvervoer, ook voor de deelmarkt Fourage. Omdat TANS het belangrijk vindt om in een wereld die dagelijks verandert, mee te blijven denken met klanten, organiseren zij deelmarktbijeenkomsten voor specifieke onderdelen van de transport & logistieke markt.

De fouragemarkt is een dynamische markt die vaak te maken heeft met wijzigingen, veroorzaakt door technische ontwikkelingen en wetgeving. Zo zijn bijvoorbeeld leveranciers van voer voor rundvee, sinds 2014 verplicht jaarlijks voergegevens bij Dienst Regelingen aan te leveren.

Talis Fourage

TANS heeft een geautomatiseerde oplossing om de administratieve processen te verlichten. Dit is een modulair opgebouwd softwaresysteem bestaande uit een:

  • Opdrachtenadministratie (Dossiers);
  • Facturatie / tariferen, digitaal factureren;
  • Relatiebeheer met CRM;
  • Rapportage met o.a. Voer-jaaroverzicht;
  • Koppelingen met Kring-loopwijzer en RVO.

Het pakket sluit goed aan op de processen binnen de fourage sector. De standaard software is door zijn flexibiliteit in hoge mate aanpasbaar (m.b.v. TALIS FlexTools), is multi-user, zéér gebruiksvriendelijk en er zijn meerdere administraties mogelijk. Het pakket is af te nemen op de eigen server of in the cloud.

Zelfstandigheid door hoge mate van zelfredzaamheid

Marieke vertelt: ‘Wat heeft bijgedragen aan de soepele implementatie van het pakket binnen onze organisatie, is dat wij één medewerker (Jacco Ansmink, applicatiebeheerder bij Berg Fourage) binnen de organisatie verantwoordelijk hebben gemaakt voor de inrichting en verdere uitrol van TALIS. Mede door het volgen van de cursus TALIS FlexTools, was Jacco in staat om zelfstandig aanpassingen binnen het pakket door te voeren. ‘Maar als we eens hulp nodig hebben bij een aanpassing, staat TANS altijd voor ons klaar. We zullen altijd bezig blijven met verder automatiseren en het optimaliseren en verbeteren van ons systeem’.

Meer informatie over TANS B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!