Beroepsvereniging MBO wordt gesteund door Graafschap College

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Graafschap College

Op 22 juni ondertekent het college van bestuur van het Graafschap College het Manifest van de beroepsvereniging van MBO-opleiders. Het manifest vraagt aandacht voor de kwaliteit van het onderwijs.

Beroepsvereniging MBO wordt gesteund door Graafschap College

In de vorm van een fietstoer langs de diverse locaties van het Graafschap College wil een initiatiefgroep van medewerkers en studenten aandacht vragen voor dit Manifest en collega’s uitnodigen om het mede te ondertekenen. 

Bewustmaking

Door middel van het Manifest wil de beroepsvereniging de politiek en de publieke opinie ervan bewust maken dat zij zich zorgen maakt over het mbo-onderwijs. De ondertekening door het bestuur vindt plaats om 12.00 uur bij de hoofdlocatie Kennedylaan 49.

Afschaffen 1000-urennorm

De belangrijkste thema’s in dit Manifest zijn: ga voor kwaliteit en niet voor kwantiteit (afschaffing van de 1000-urennorm), stop het rendementsdenken (studenten moeten zich kunnen ontwikkelen op hun eigen tempo en niveau), breng rust in het onderwijs (geef vernieuwingen de kans om te landen) en maak leraren weer eigenaar van het onderwijs.

Het motto “opleiden is vakwerk”

De beroepsvereniging Opleiders in het mbo gaat er van uit dat onderwijsteams de spil in het onderwijsproces vormen. Opleiders maken het onderscheid voor kwalitatief goed onderwijs. Docenten en ondersteuners willen invloed op het eigen vak als het gaat om (inhoud, uitvoering en ontwikkeling en zelf richting en vorm geven aan de professionaliteit en beroepstrots van het beroep. Samen willen zij de kwaliteit van het mbo bestendigen en, daar waar het kan, verbeteren. Door de krachten te bundelen, dragen zij uit dat opleiden vakwerk is.

Meer informatie over Graafschap College:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!