Bert-Jan Woertman eerste Directeur Brainport Industries Campus

Per 1 september 2018 is Bert-Jan Woertman, voormalig commercieel directeur van de Campus van de Technische Universiteit Eindhoven, aangesteld als eerste Campus Directeur van de Brainport Industries Campus (BIC).

Bert-Jan Woertman eerste Directeur Brainport Industries Campus

Foto: Bert-Jan Woertman en Ferdinand Gremmen

“We zijn zeer verheugd met Bert-Jan als versterking van het team”, licht Ferdinand Gremmen, directeur SDK Vastgoed, namens VOF BIC toe. “Hij heeft een uitstekend track record om het commerciële gezicht en eindverantwoordelijk voor de exploitatie van de campus te worden. Bovenal is het iemand die de campus filosofie vanuit zijn genen uitdraagt.”

High Tech Campus

Woertman (1971) begon zijn carrière, na een studie psychologie in Groningen, bij Philips. Daarna werkte hij in diverse rollen bij de High Tech Campus Eindhoven. Woertman is daarnaast mede-oprichter van HighTechXL en heeft zitting in de raad van toezicht van WIJeindhoven.

Kruisverbanden

“Op de Brainport Industries Campus bundelt de hightech maakindustrie haar krachten om de internationale positie te versterken. Een fantastische gezamenlijke ambitie en uitdaging,” vertelt Woertman. “Tegenwoordig ontstaan innovaties vooral in kruisverbanden tussen grote en kleine bedrijven en kennisinstellingen. Ontmoeting en samenwerking spelen daarin een grote rol. Dat is precies de omgeving waar mijn krachten het beste tot hun recht komen. De BIC is erop ingericht om samenwerking te faciliteren en stimuleren en mijn rol zal het dus zijn om dat voor elkaar te krijgen.”

Knappe koppen en slimme handen

Woertman benadrukt dat de regio er naast de TU/e Campus, High Tech Campus Eindhoven en de Automotive Campus weer een belangrijke magneet bij heeft. “In functie is BIC dus duidelijk aanvullend. Het wordt zeker geen traditionele verzameling van bedrijven en kennisinstellingen op één locatie. De kracht zit 'm erin dat de knappe koppen en slimme handen bij elkaar komen. Dat het recente onafhankelijke onderzoek van Buck Consultants de BIC nu al heeft opgenomen in de lijst van relevante Nederlandse campussen, is voor ons een bewijs van de kracht van die keuze.”

Succes van samen

Woertmans verleden bij zowel High Tech Campus als TU/e Campus zal de verbinding tussen de verschillende campussen en de hightech spelers in de regio en daarbuiten vergemakkelijken. “Dat zie ik als een belangrijke voorwaarde voor het succes van de BIC en de groei van de regio. Het succes van Brainport Eindhoven is het succes van samen. En dat blijft ook in deze nieuwe rol een belangrijke drijfveer voor mij.”

Meer informatie over Brainport Industries Campus:

Bekijk het complete instantieprofiel

RegioinBedrijf Connect RegioinBedrijf Connect november 2018

Graag nodigen wij u uit om aan te sluiten bij de zevende editie van RegioinBedrijf Connect op 13 november bij Fort Lent in Nijmegen.