Besparen op energie, nooit op veiligheid van luchtbevochtiging

  • Technologie

Luchtbevochtiging is in heel veel bedrijfsruimten en processen een belangrijk aspect. Mensen hebben een bepaald klimaat nodig om goed en gezond te presteren en ook productie of opslag vragen vaak om nauwkeurig ingeregelde en gecontroleerde omstandigheden.

Besparen op energie, nooit op veiligheid van luchtbevochtiging

Het bedrijfszekere en energiebesparende Cumulus systeem is een slimme investering die zich snel terugverdient.

Adiabatische luchtbevochtiging’ is niet perse een term die iedereen meteen kent. Kort komt het erop neer dat er niet met stoom vocht wordt toegevoegd aan de gecirculeerde lucht maar met verneveld water. Cumulus en joint venture AQCumulus zijn specialisten in deze techniek en realiseren bij opdrachtgevers dan wel eindgebruikers flinke besparingen, op energie- én onderhoudkosten. Accountmanager Axel Caspers legt uit hoe dat kan.

Er kan véél

Het systeem is bijna overal toepasbaar. Zelfs ziekenhuizen stappen over naar adiabatische bevochtiging. Ook in de food sector, cleanrooms en op kantoren werkt het perfect. We leveren onze maatwerkoplossingen inmiddels overal ter wereld. Cumulus is vaak vanaf het ontwerp tot en met de oplevering en onderhoud betrokken is. Soms fungeert Cumulus als onderaannemer bij nieuwbouw, waarbij luchtbevochtiging meteen wordt geïntegreerd. Echter ook in bestaande situaties wordt alsnog adiabatische bevochtiging toegepast, wel dienen hierbij de benodigde voorzieningen te worden gerealiseerd. Onderhoud zit ook in het pakket en dat hoeft zich niet tot eigen geleverde apparatuur beperkt te blijven. “Vanwege onze samenwerking als AQ Cumulus kunnen we bovendien het onderhoud van andere systemen op ons nemen daarna met verbetering en energiebesparingsvoorstellen komen.”

Besparen op energie en andere kosten

Het toepassen van standaard elektrode bevochtigers is veel onderhoudsgevoeliger. Dit zorgt ervoor dat veel klanten kiezen voor de Cumulus aanpak waarbij wordt bespaard op service en vervangingskosten. Heel belangrijk is voor veel gebruikers vooral de besparing op energieverbruik en de CO2 reductie, er is immers aanzienlijk minder energie nodig. Goed voor het milieu maar ook voor de bedrijfsresultaten!. Gemiddeld verdient een adiabatisch systeem zich in twee jaar terug.

Opstelling hogedruk

Axel: “Het is een uiterst duurzame investering die vele bedrijven helpt bij het behalen van de betere certificeringen zoals Breeam excelent en een lagere CO2 footprint. Natuurlijk zijn de systemen volledig gecertificeerd. Het voldoet aan alle Arbo-normen en legionella beheersplannen, maar ook aan hygiënenorm VDI6022 en andere belangrijke eisen.” Hij wijst als mooi recent voorbeeld van een nieuwe plaatsing op de in het Amphia Ziekenhuis geïnstalleerde energiezuinige hogedrukbevochtiging.

Partnerschap

Om die duurzame voorzieningen te kunnen plaatsen is heel wat meedenkwerk nodig. Voor de engineers gaan rekenen en tekenen wordt eerst een scan gemaakt op de locatie van de situatie om een energiebesparende en veilige luchtbevochtiging te realiseren. “We komen altijd eerst met een vrijblijvend voorstel”, licht de accountmanager toe. Dat blijft niet bij de technische aspecten alleen, verzekert hij. Omdat duurzaamheid zo’n belangrijk thema is, zijn er allerlei manieren om subsidies en andere steun van de overheid te krijgen. “We praten onze relaties ook hierover graag bij en weten met welke partijen ze het beste in zee kunnen gaan.”

Heeft u een bevochtiginginstallatie, neem dan nu contact op en laat u verassen door de mogelijke besparingen!

Auteur: Hans-Jorg van Broekhoven

Meer informatie over CUMULUS NEDERLAND B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!