Bij Ammertech zijn het vaak de kleine dingen die het doen

  • Arbeidsmarkt

Als je op je eerste werkdag bij technisch groothandel Ammertech in Helmond begint, dan staat er een bedrijfsmok klaar met je eigen naam erop. Natuurlijk heb je ook meteen vanaf dag één je computer, emailadres en telefoonnummer, maar de charme schuilt vaak in die kleine attenties, dat extra beetje aandacht.

Bij Ammertech zijn het vaak de kleine dingen die het doen

“We proberen op allerlei manieren te laten merken dat we onze medewerkers waarderen”, vertelt Melissa van Stipdonk, management assistente en verantwoordelijke voor HR. Dat blijkt goed te werken, want eenmaal in dienst blijven mensen vaak lang bij Ammertech werken. De uitdaging ligt vooral in het aantrekken van nieuwe medewerkers.

Struggle voor nieuw personeel

Bij een volledige personeelsbezetting heeft Ammertech 28 medewerkers in dienst. Momenteel is er een aantal vacatures. “Vroeger hadden we de mensen voor het uitzoeken, tegenwoordig is het een stuk moeilijker om nieuwe medewerkers te vinden”, aldus Melissa. Het bedrijf zet social media, Monsterboard en de eigen website in om de vacatures onder de aandacht te brengen. Sinds kort wordt voor bepaalde functies samengewerkt met een recruiter. Ook wordt weleens aan medewerkers gevraagd of ze kandidaten kunnen aandragen.

Zichtbaar zijn bij mensen in opleiding

Om het bedrijf onder de aandacht te brengen van jonge mensen in opleiding, is er altijd een BBL-plek (beroepsbegeleide leerplek) in het magazijn beschikbaar. Momenteel werkt er ook een Fontys stagiair, die advies gaat uitbrengen over het verbeteren van het interne opleidingsprogramma van Ammertech. “Dat stond al een tijdje op ons verlanglijstje. Het is fijn dat iemand van buitenaf nu eens met een frisse andere blik naar ons bedrijf kijkt. Daar leren wij ook weer van”. Ammertech heeft zich onlangs ook opgegeven voor Bedrijvenmeeloopdag.nl, een initiatief dat technische studenten de mogelijkheid biedt een dag mee te lopen in een bedrijf, sfeer te proeven en de diverse functies te zien om zo een goede indruk te krijgen van de werkelijkheid.

Een jaar vol mijlpalen

In 2018 bestond Ammertech 40 jaar. Dat jubileum werd uitgebreid gevierd, met een weekendje Brugge voor alle medewerkers met hun partners. In datzelfde jaar verhuisde het bedrijf naar een mooi, nieuw pand. “Dat was een grote vooruitgang, waar iedereen enthousiast over was”, vertelt Melissa. “We hebben bij de inrichting van het nieuwe pand echt rekening gehouden met de wensen van onze medewerkers. Zo kwam er meer groen, kregen we bureaus waarachter je ook kon staan en een ‘hippere’ vergaderruimte. Ook hebben we de medewerkers inspraak gegeven in de keuze voor de kunst die aan de muur hangt. Het zijn maar kleine dingen, maar ik merk echt dat dat heel erg gewaardeerd wordt. Het was geweldig om te zien hoe trots onze medewerkers op de open dag hier rondliepen.”

Gehoor geven aan wensen medewerkers

Flexibele werktijden, een maandelijkse gezamenlijke bedrijfslunch, korting op fitness, veel mogelijkheden voor opleiding en training, een actieve personeelsvereniging… het is slechts een greep uit de vele secundaire arbeidsvoorwaarden, die Ammertech haar medewerkers aanbiedt. “Het zijn vaak dingen die de mensen zelf aangeven, dingen die ze leuk zouden vinden, zoals dat samen lunchen. Als het even kan, dan geven we daar gehoor aan.”

Tekst: Dianne Huijskens

Meer informatie over AMMERTECH B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!