Bij het maatwerk van Estax uit het Brabantse Oss is alles herleidbaar

  • Technologie

Estax realiseert RVS-maatwerk voor de top van de procesindustrie, met orbitaal lassen (piping) als waardevol specialisme. Het Osse bedrijf werkt vooral voor toonaangevende spelers in food en farma en voldoet uiteraard aan de strenge eisen die in deze sectoren worden gesteld.

Bij het maatwerk van Estax uit het Brabantse Oss is alles herleidbaar

“Omdat wij al een kwart eeuw in deze business zitten, zijn we meegegroeid met die verzwaarde regels”, vertelt directeur Ruud van den Heuvel. “Zo zijn de blootstellingseisen in de farmaceutische industrie bijvoorbeeld drastisch bijgesteld. Ook op andere aspecten moeten alle producten die wij ontwerpen en maken aan veel eisen voldoen voordat ze bij de klant in gebruik genomen mogen worden. Eén van die eisen is dat alles herleidbaar is. Daarom wordt het maakproces zorgvuldig gedocumenteerd.”

De juiste certificaten

Van elk product moet alles tot in het kleinste detail worden vastgelegd, legt Van den Heuvel uit: “Van de soort materiaal die gebruikt is, tot elke verbinding en elke las die gemaakt is. Je kunt je voorstellen dat die eisen heel streng zijn als het gaat om bijvoorbeeld de productie van medicijnen of voedsel. Het product moet goed schoon te maken zijn, perfect afgewerkt en tot in de puntjes gecontroleerd. Als er een calamiteit is, moet de documentatie helemaal in orde zijn, zodat alles herleidbaar is.” Vaak duurt het administreren langer dan het produceren, vult engineer Niek van de Heuvel aan. “Elk apart onderdeeltje heeft een eigen certificaat. Dat is een zogeheten 3.1-certificaat met een internationale status. Ook onze lassers beschikken allemaal over de benodigde certificeringen en als bedrijf zijn wij erkend als kennisdrager en controleur.”

Voorspelbare kwaliteit

Een specialisme van Estax in de piping is orbitaal lassen. Ruud van den Heuvel: “Je bent dan niet meer afhankelijk van de lasser zelf. Als je een aantal proeflassen hebt gemaakt en die zijn goed bevonden dan kun je er vanuit gaan dat de volgende lassen precies dezelfde kwaliteit hebben. Een robotapparaat dat is gekalibreerd en gecertificeerd last namelijk de leidingen. Speciaal opgeleide lassers begeleiden dat proces. Ook hierbij wordt alles gedocumenteerd: welke las door wie en wanneer gemaakt is en welke parameters er van toepassing zijn. Ook de zuurstofhoeveelheid die in een pijp zit wordt gecontroleerd. Zo bieden we de klant dus absolute topkwaliteit.”

Stainless engineering

Omdat slimme engineering de grote kracht is van Estax, profileert het bedrijf zichzelf onder de noemer stainless engineering. De ervaren engineers van Estax grijpen alle aspecten van machinebouw aan om de efficiency en bedrijfszekerheid van de klant te optimaliseren. Zij bewaken het hele proces en staan samen met de andere vakmensen van Estax voor een vlekkeloos resultaat. Met die roestvaste mix van expertise en mentaliteit maakt Estax het verschil in de markt.

Meer informatie over ESTAX TECHNIEK B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!