Bij Wissing gaat goed werken boven snel werken

  • Maintenance

“Toen onlangs een opdrachtgever van ons besloot om over te gaan op zonnepanelen, heeft deze tegen dat bedrijf gezegd: jullie mogen de panelen op het dak leggen, maar er is maar één partij die ze mag aansluiten op de elektrische installatie en dat is Wissing!”

Bij Wissing gaat goed werken boven snel werken

Directeur/eigenaar Leon Mutsaers glundert bij het vertellen van deze anekdote. Het geeft volgens hem de kern aan van waar het bij elektrotechnisch advies- en installatiebedrijf Wissing allemaal om draait: een betrouwbaar bedrijf, met vakmensen die de tijd nemen om hun werk goed en systematisch uit te voeren. “Met snel werken zie je dingen over het hoofd of kom je maar tot halve oplossingen. Bij ons moet het in één keer goed zijn.”

Altijd bereikbaar

Wissing werkt voor woningcorporaties en vastgoedbeheerders. Met deze partijen hebben zij voor een groot deel van hun gebouwen een onderhouds- of mantelcontract. Dat betekent dat Wissing in de wooncomplexen en gebouwen van hun klanten het vast onderhoud doet van de algemene voorzieningen: deurvideo intercom installatie, algemene verlichting in o.a. trappenhuizen en bergingen, beveiligingsinstallaties, ventilatiesystemen, noodverlichting. Met een storingsdienst die 24/7 bereikbaar is, lost Wissing per jaar ook nog eens zo’n 5.000 storingen op.

TB Wissing

Goed advies bij verduurzaming

Ook het installeren van laadpalen op bijvoorbeeld parkeerterreinen bij wooncomplexen neemt Wissing voor zijn rekening. “Verduurzaming vraagt om goed advies en dat is een tweede poot van ons bedrijf. Je kunt wel 10 laadpalen op je parkeerterrein willen, maar de stroom daarvoor moet meestal gewoon uit de algemene installatie van het gebouw komen. Je moet dan goed kijken en berekenen of dat haalbaar is”, vertelt Mutsaers. “Je hebt tegenwoordig ook slimme laadpalen met load balancing. Die zijn met een datakabel onderling verbonden en ‘checken’ zo welke auto het leegst is. Die wordt dan sneller geladen, terwijl anderen op een lager pitje worden gezet.”

De wet van de grote getallen

Het LED-lampen gebeuren is ook een belangrijk onderdeel van de huidige installatie- en advieswerkzaamheden. “Wij zetten altijd in op verduurzaming, maar het moet voor de klant wel een goede investering zijn. Als de bestaande verlichtingsarmaturen nog goed zijn, dan kun je soms beter nog enkele jaren wachten met LED lampen. Je moet echt elke situatie apart bekijken, voordat je dat goed kunt beoordelen. Maar de wet van de grote getallen kan iets al snel interessant maken. Zo installeren we nu in een zorgcentrum in Eindhoven 600 Led armaturen, terwijl de oude nog niet aan het einde van hun levensduur waren. Maar na doorberekening bleek dat dit 90% energiebesparing zou opleveren. De investering is binnen 1,5 jaar terug verdiend. Die beslissing was snel gemaakt!”

Trots op certificering

Sinds kort is Wissing ook gecertificeerd om naast de NEN3140 inspecties ook Scios scope 8 en scope 10 inspecties uit te voeren. “Dit zijn inspecties die vaak door een verzekeringsmaatschappij worden geëist”, vertelt Leon Mutsaers. “Niet veel installatiebedrijven in de regio hebben deze certificering. Ik ben er dan ook trots op dat wij daar nu goed opgeleide inspecteurs voor hebben!”

Auteur: Dianne Huijskens

Meer informatie over WISSING B.V., TECHNISCH BURO:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!