Bijdragen aan Brabantse energietransitie via BOM Renewable Energy

  • Innovatie & MVO
  • Bron: BOM Renewable Energy

BOM Renewable Energy (voorheen Energiefonds Brabant) stimuleert energiebesparing en de productie van duurzame energie. Samen met ondernemers, vastgoedeigenaren en burgerinitiatieven realiseren ze duurzame energieprojecten.

Bijdragen aan Brabantse energietransitie via BOM Renewable Energy

Ze werken aan het bevorderen van energiebesparing in vastgoed en industrie en dragen met raad en daad bij aan rendabele oplossingen om Brabant energieneutraal te maken. BOM Renewable Energy adviseert bij de organisatie en structurering van projecten. Ze investeren, zetten hun netwerk in om projecten van de grond te krijgen en organiseren maatschappelijk draagvlak.

Energiefonds Brabant

Vanuit het Energiefonds Brabant wordt kapitaal geleverd voor de ontwikkeling en realisatie van investeringsrijpe projecten. Inzet van netwerken bij gemeenten, provincie, private sector en banken voor partners en realisatie van projecten.

Resultaten

De eerste resultaten zijn er al. Tot nu toe is er 1176 duizend ton aan CO2 gereduceerd. Een 6,9 op de financierings multiplier. Daarnaast zijn er inmiddels vijf zelfstandige projecten gerealiseerd. Grootschalige projecten met impact:

  • Windpark Hazeldonk in Breda, levert zo’n  9MW op. Hiermee worden zo’n 5400 huishoudens van groene energie voorzien.
  • Windpark Spinderwind in Tilburg genereert 14 MW, genoeg om 9500 huishoudens van groene energie te voorzien.
  • Bij Windpark Zuid Dintel bij Dinteloord, wordt zo’n 9 MW opgewekt. 8000 huishoudens worden hiermee voorzien van groene energie.
  • Bij Van Eijck in Alphen staat een vergistingsinstallatie die groene gas voor zo’n 1200 huishoudens genereert.
  • Tot slot is er de realisatie van de ESCO Brainport Industry Campus. Dit is de eerste gasloze campus voor de high-tech maakindustrie.

Duurzame partnerships

Dankzij BOM Renewable Energy zijn er verder 12 duurzame partnerships  ontwikkeld. Kleinschalige projecten zijn gebundeld. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de ontwikkeling en realisatie van zonnevelden via Nederland Opgewekt. Maar ook wordt samen met Dubo Techniek gewerkt aan duurzame energievoorziening voor vastgoedontwikkeling.

Cijfers op een rij

Wilt u graag alle ontwikkelingen en cijfers van BOM Renewable Energy op een rij zien, bekijk dan de overzichtelijke infographic.

Meer informatie over BOM, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!