Bijeenkomst Ziektewet & Actualiteiten Arbeidsrecht

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: BW7

20 november organiseert BW7 weer een themabijeenkomst. Tijdens deze aankomende bijeenkomst zal dieper worden ingegaan op de actualiteiten op arbeidsrechtelijk gebied en ziekte verzuim.

Bijeenkomst Ziektewet & Actualiteiten Arbeidsrecht

Beperking van ziekteverzuim wordt voor werkgevers steeds belangrijker. Vanaf komend jaar worden de arbeidsongeschiktheidslasten van de werknemer die ziek uit dienst treedt namelijk doorberekend aan u als ex-werkgever. Reden te meer om eens goed na te gaan wat er nu precies verandert.

Modernisering Ziektewet

Gastspreker Frens Stoffels van het UWV gaat in op de wijzigingen die de Wet Modernisering Ziektewet (ook wel de Wet Beperking Ziekteverzuim en Arbeidsongeschiktheid Vangnetters) met zich meebrengt en de gevolgen daarvan voor de werkgever. Elke werkgever krijgt wel eens met een zieke werknemer te maken. De gevolgen van de gewijzigde wetgeving kunnen verstrekkend zijn. Daarom is het van belang goed inzicht te krijgen in de verplichtingen maar ook mogelijkheden die de nieuwe wetgeving met zich meebrengt. Vergeet daarbij ook de mogelijkheid van eigenrisicodragerschap voor de ZW- en WGA-uitkeringen niet.

Ziekteverzuim

Naast de wijzigingen van de Ziektewet wordt tijdens deze bijeenkomst ook ingegaan op de arbeidsjuridische do's and don'ts bij ziekteverzuim. De helpdesk van BW7 krijgt met regelmaat vragen over dit onderwerp, die ook voor u van belang kunnen zijn. mr. Charlotte Dassen en mr. Elly Huijs beantwoorden de meest gestelde vragen. Heeft u ook vragen over dit onderwerp dan kunt u deze op voorhand aan BW7 toezenden.

Actualiteiten arbeidsrecht

Ten slotte besteden de arbeidsjuristen van BW7 kort aandacht aan andere actualiteiten op het gebied van het arbeidsrecht. Wat is de stand van zaken ten aanzien van de voorgestelde wijzigingen in het ontslagrecht, de verlofmogelijkheden en het recht van de werknemer op aanpassing van de arbeidsduur? Zij praten u bij aan de hand van de ontwikkelingen.

Programma

Ontvangst met koffie / thee vanaf 14.30 uur. De themabijeenkomst duurt van 15.00 - 17.00 uur, met aansluitend een borrel.

Aanmelden

Gratis voor leden, niet-leden betalen € 95,- excl. BTW. Leden worden verzocht aan te melden via de persoonlijke uitnodiging.

Lidmaatschap van BW7 kost € 20,- per maand. Jaarlijks organiseert BW7 vier bijeenkomsten. Daarnaast kunt u gebruik maken van de arbeidsjuridische helpdesk en kennisbank en ontvangt u de wekelijkse nieuwsbrief. Na aanmelding kunt u kosteloos annuleren tot twee weken voor aanvang van de bijeenkomst. Annuleert u binnen twee weken voor de bijeenkomst is BW7 genoodzaakt de deelnamekosten van € 95,- bij u in rekening te brengen. Plaatsvervanging bij verhindering is altijd mogelijk.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over deze themabijeenkomst of voor antwoord op uw vragen contact op met de helpdesk van BW7.

> Klik hier om aan te melden

Datum: Woensdag, 20. November 2013
Tijd: 15:00 - 17:00
Locatie: Het Corpac Huis, Reitseplein 1 te Tilburg

Meer informatie over BW7 ARBEIDSJURISTEN VOOR ONDERNEMERS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!