Biobrandstof en minder minder uitstoot van schadelijke gassen

Thermobile ziet een stijgende vraag naar kachels die kunnen voldoen aan toekomstige wetgeving op het gebied van brandstoffen met fossiele herkomst. In Noorwegen zal er per 01/01/2022 een verbod op fossiele brandstoffen voor bepaalde sectoren in werking treden en momenteel is het al verboden om in bijvoorbeeld de bouwsector in grootstedelijke gebieden fossiele brandstoffen te gebruiken.

Biobrandstof en minder minder uitstoot van schadelijke gassen

De wetgeving in de noordelijke Europese landen zal steeds meer gericht zijn op reductie van fossiele brandstoffen, met name ook in die sectoren waar onze kachels ingezet worden.

HVO

Om deze reden zijn steeds meer klanten op zoek naar alternatieve mogelijkheden om aan de toekomstige vraag naar warme lucht voor bouwplaatsen, evenementen en andere projecten te voldoen. Electrische kachels, elektrische boilersystemen of pelletkachelsystemen kunnen dieselkachels uitstekend vervangen in veel situaties. Indien er grotere capaciteit nodig is worden de mogelijkheden echter veel beperkter voor mobiele systemen; te kleine capaciteit of te complex op te zetten zonder mobiel te zijn. De keus voor bedrijven is beperkt.

Op dit moment zijn de productietechnieken voor alternatieve brandstoffen al zeer geavanceerd en deze producten worden in het algemeen gezien als uitstekende vervangers voor fossiele brandstoffen. De meest veelbelovende op dit moment is HVO (hydrotreated vegetable oil) aangezien het geen inbreuk maakt op de voedselketen en omdat deze brandstof zeer schoon is en op zijn minst dezelfde eigenschappen en kwaliteiten heeft als de reguliere diesel van fossiele herkomst. Omdat Thermobile groot belang hecht aan de behoeften van de klant, nu en in de toekomst, hebben wij HVO uitgebreid getest met onze kachels voor een langere periode en we kunnen op dit moment bevestigen dat HVO zonder beperking gebruikt kan worden als brandstof voor Thermobile kachels; dit geldt voor het gehele assortiment kachels dat door ons geproduceerd wordt.

HVO voldoet aan de normering ISCC en EN590, in mengsels met een hoger percentage tot 100% ook aan ISCC en EN15940.

FAME

Een ander alternatief dat op de markt is, zgn. FAME of biodiesel, wordt op dit moment bijgemengd bij B7 diesel voor 7% of B10 (10% FAME maximaal). Deze brandstof heeft een negatief effect op het functioneren van onze kachels als het percentage groter is dan 10%. In mengsels met een hoger FAME percentage worden afdichtingen en slangen aangetast en raken nozzles verstopt. Er is ook een nieuw type filter nodig aangezien FAME water aantrekt en vervuiling veroorzaakt. Tegelijkertijd is er groei van microbiologische organismen mogelijk in FAME, dus de opslag van deze brandstof kan de kwaliteit verminderen. Thermobile, tenslotte, raadt aan mengsels met een hoger percentage dan 10% FAME niet als brandstof voor onze kachels te gebruiken.

GTL

Een derde alternatief als vervanger van de conventionele diesel is GTL. GTL is een vloeibare brandstof gemaakt van aardgas, verbrandt schoner dan conventionele diesel uit aardolie, en produceert daardoor minder lokale uitstoot en rook. GTL is daarnaast geur- en kleurloos. Ook deze brandstof hebben wij in onze kachels getest. GTL kan op alle Thermobile kachels 1op1 toegepast worden zonder dat hiervoor aanpassingen gedaan hoeven te worden.

Thermobile is er van overtuigd dat wij u met deze oplossing in staat stellen aan de eventuele wensen van uw klanten te voldoen indien zij wensen hebben met betrekking tot reductie van fossiele brandstoffen. Het stelt u ook in staat volop de capaciteiten van de Thermobile kachels te benutten. Aarzel niet contact met ons op te nemen indien u meer informatie wenst.

Meer informatie over THERMOBILE INDUSTRIES B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!