Bluekens Truck en Bus Middelharnis finalist VISTA

  • Automotive
  • Bron: Bluekens Truck en Bus

Na een zware halve finale in Madrid plaatste het team van Bluekens Truck en Bus Middelharnis zich voor de wereldwijde finale van Volvo’s monteurscompetitie VISTA 2012-2013.

Bluekens Truck en Bus Middelharnis finalist VISTA

Zij strijden daar tegen de beste werkplaatsteams uit de hele wereld. Het kampioenschap, dat begon met 4.471 teams uit 93 landen, is voor de finale op 25 juni in Göteborg teruggebracht tot 32 teams.

Het kampioenschap begon in september 2012 met de eerste van drie theoretische ronden. De beste teams plaatsten zich voor de regionale halve-finales, die gehouden werden in maart en april. Bluekens Truck en Bus Middelharnis, onder de naam: de Fietsemakers, won overtuigend de halve finale. De naam van het team verwijst naar een grijs verleden, waarin Bluekens zich richtte op het repareren van fietsen. Richard Broeders, werkplaatschef: “Het is een wat vreemde naam, maar zie het als ode aan Bluekens. Het bedrijf is ontstaan in 1823 en vanaf ongeveer 1920 richtte men zich op het onderhoud van fietsen en motoren.”

De halve finales bestonden uit praktijkopdrachten en theorie. De deelnemers moesten een aantal werkstations afwikkelen, met uiteenlopende opdrachten, waaronder diagnosticeren of specifieke problemen oplossen. De teams werden beoordeeld op samenwerking, het oplossen van problemen en werken via de Volvo-guidelines, teneinde de kwaliteit van de service te optimaliseren.

Team

Het team van Bluekens Truck en Bus Middelharnis, dat naast Richard Broeders bestaat uit Master Technicians Lenny van Klinken en Jilles Bevelander en magazijnman Marco Verkerke, plaatste zich overtuigend voor de finale. Richard Broeders: “We hebben een goede teamprestatie neergezet. We kregen bijvoorbeeld een opdracht waarbij de chauffeur van een truck klaagde over zwarte rook en een actieve foutcode. Wij moesten vervolgens de oorzaak van de storing achterhalen, waarbij we de Volvo-procedures moesten hanteren. Een dergelijke opdracht binnen een half uur afronden vraagt om teamwork, een goede voertuig technische kennis en goede kennis van de Volvo-systemen.”

Learning by competition

En dat is precies waar het VISTA om te doen is: ‘Learning by competition’. Door zich te kwalificeren voor de finale, bewijst het team van Bluekens Trucks en Bus tot de beste werkplaatsmedewerkers te horen van Europa en zelfs van de wereld.

“Het commitment en de knowhow van de teams die meededen met de halve finale was exceptioneel. We zijn trots op zulke toegewijde mensen van onze after sales organisatie. Zij zijn ons gezicht naar onze klanten”, vertelt Jessica Lindholm, VISTA Project Manager.

Het doel van de wedstrijd is het ontwikkelen en verbeteren van de kennis en vaardigheden van Volvo-werknemers. Daarnaast neemt het verbeteren van de after sales dienstverlening bij Volvo Trucks een belangrijke plaats in. “Door mee te doen met VISTA doen medewerkers belangrijke ervaring op”, stelt Claes Nilsson, president van Volvo Trucks. “Door VISTA 2012-2013 hebben al meer dan 17.000 medewerkers extra training ondergaan en dat heeft een positieve impact op al onze werkplaatsen.”

De VISTA 2012-2013 finale vindt plaats op 25 juni in Volvo Trucks’ global training centre in Göteborg, Zweden.

Feiten over VISTA

VISTA is de grootste competitie wereldwijd op het gebied van after sales personeel. Wat begon in 1957 als een wedstrijd voor Volvo-monteurs in Zweden is uitgegroeid tot een internationaal evenement. Iedereen die werkzaam is op de after sales afdeling van Volvo Trucks of Volvo Bus kan deelnemen aan VISTA.

Meer informatie over BLUEKENS TRUCK EN BUS B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!