Boeiende opdracht voor SPIE

  • Maintenance
  • Bron: SPIE

Zorgorganisatie Sevagram en SPIE-Building Systems hebben een prestatieovereenkomst getekend met een looptijd van vijf jaar voor het onderhoud en het beheer van de gebouwen van Sevagram.

Boeiende opdracht voor SPIE

SPIE garandeert dat de kwaliteit van de installaties verbetert terwijl de onderhouds- en energiekosten zullen afnemen. Bestuursvoorzitter Pim Steerneman van Sevagram: "Iedereen kan ketels poetsen, maar wij zoeken net dat beetje extra."

Vlak voor de ondertekening van het contract hebben Jos Meijers en Louis Besters van SPIE Elsloo nog overleg met projectleider Vastgoed Roland Griek van Sevagram. De officiële start was 1 juni, maar de overdracht is al eerder begonnen. Samen werken ze hiervoor een checklist af. Besters stelt voor om de eerste weken de frequentie van het overleg te intensiveren om zo een soepele start te garanderen. Het gaat om 185.000 vierkante meter vastgoed verspreid over 22 locaties in Zuid-Limburg. Het merendeel is eigendom van de zorginstelling, enkele panden worden gehuurd. Sommige zijn nieuw, andere een stuk ouder. De gebouwen variëren ook in grootte. Besters: "Het is een boeiende opdracht. Niets is standaard."

Nek uitsteken

Griek begeleidde het aanbestedingstraject. Griek: "Het was een traditioneel aanbestedingstraject, maar met ruimte om optimaal in te spelen op de vraag. SPIE deed het beste aanbod, met de meeste meerwaarde." Besters van SPIE: "We hebben het ook niet benaderd als opdrachtgever versus dienstverleners, maar echt vanuit de samenwerking." Griek: "We hadden al snel het gevoel dat SPIE de beste partner is. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de vragen die je terugkrijgt tijdens de aanbestedingsfase. Daaruit blijkt dat ze weten waarover het gaat en dat ze van dezelfde dingen wakker liggen. Bovendien gaf SPIE garanties af ten aanzien van het verlagen van de kosten en de energiereductie. Andere aanbieders deden dat niet zo concreet." Besters knikt: "Ja, als je ergens goed in bent, moet je het lef hebben om je nek uit te steken." Griek vervolgt: "We hebben ook naar onszelf gekeken. We willen zelf ook graag doorontwikkelen in ons vastgoedbeheer en zoeken een partij die ons daarbij helpt."

Zes pagina's

Terwijl bestuursvoorzitter Steerneman de eerste handtekeningen zet, zegt directeur Marco Feyen van de divisie Building Systems: "Wat mij zo aanspreekt hier is dat het volledig om de mensen draait. Als wij ons werk goed doen, is dat de basis voor jullie werk. Als wij iets fout doen, is er direct impact. Dat moeten we dus voorkomen. We zijn hier straks ook echt onderdeel van de organisatie. Het hele contract beslaat maar zes pagina's. Dat geeft ook wel de kracht aan."

Sevagram hanteert de zogenoemde planetree visie, waarin mensgerichte zorg voorop staat. Ieder medewerker in de organisatie is in principe zorgverlener. Het is een aanpak die je kunt uitvoeren zonder dat het extra geld kost, zegt hoofd Onderhoud Wil Bastiaansen van Sevagram. "En daar nemen wij onze toeleveranciers in mee." Simpelweg een opdracht neerleggen en daar een factuur voor krijgen past niet meer in die visie, zegt hij. "Wij kiezen voor samenwerken. Wat past het beste bij de situatie. Dat is voor ons ook een uitdaging. Wij zoeken een maatpak."

Meer informatie over SPIE NEDERLAND B.V. - VESTIGING BREDA:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!