Boels Verhuur neemt Baurent over per 1 januari 2012

  • Zakelijke dienstverlening
  • Bron: Boels

Boels zal per 1 januari 2012 het Duitse Baurent Baumaschinen Miet-Service GmbH overnemen van het Japanse conglomeraat Itochu Corporation.

Boels Verhuur neemt Baurent over per 1 januari 2012

Boels Verhuur is een van Europa’s leidende verhuurorganisaties op het gebied van machine- en gereedschappenverhuur. Het bedrijf exploiteert ruim 260 vestigingen en heeft meer dan 1.800 medewerkers. Boels Verhuur is actief in Nederland, Duitsland, België, Luxemburg, Oostenrijk, Italië, Tsjechië, Polen en Slowakije.

Baurent is al bijna 40 jaar actief op de Duitse verhuurmarkt en behoort met een omzet van ruim 32 miljoen euro tot de grotere verhuurders van bouwmachines in Duitsland. Met de overname van de 29 vestigingen en de 182 medewerkers versterkt Boels Verhuur haar positie in de Duitse markt. De overdracht van de Baurent-aandelen van Itochu aan Boels, zal op 1 januari a.s. plaatsvinden.

De heer Pierre Boels, directeur van Boels Verhuur:

‘Wij zijn zeer gelukkig met de overname van Baurent en hun geweldige klantenportfolio.
De overname is een belangrijke stap voorwaarts in onze groeistrategie. Na deze uitbreiding hebben we 123 filialen in Duitsland. De klanten van Baurent en Boels kunnen nu over een nog fijnmaziger netwerk en een nog breder en dieper assortiment beschikken. We streven ernaar om voor het einde van 2012 via ‘greenfield-openingen’ ons netwerk in Duitsland verder uit te bouwen tot in totaal 140 filialen”.

De heer Hiroaki Hosoya, directeur van ITOCHU Europe PLC:

Wij zijn van mening dat Boels en Baurent goed bij elkaar passen en dat Boels, samen met Baurent, een fantastische kans heeft om synergie te creëren om winstgevende groei te behouden en een toonaangevend bedrijf in Duitsland kan worden.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!