Bogaerts & Groenen organiseert seminar Succesvol innoveren

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: Bogaerts & Groenen advocaten

Op dinsdag 26 januari 2016 organiseert Bogaerts & Groenen advocaten samen met een aantal partners het seminar “succesvol innoveren” voor ondernemers. Het seminar vindt plaats in High Tech Campus (The Strip) te Eindhoven.

Bogaerts & Groenen organiseert seminar Succesvol innoveren

Verschillende deskundigen verzorgen een praktische presentatie, waarbij zoveel mogelijk praktische tips, tricks en valkuilen worden besproken waar u als innovatieve ondernemer mee te maken kunt krijgen. Na het seminar bent u op de hoogte van recente regelgeving, kansen en mogelijkheden; wellicht een bron van inspiratie voor nieuwe ideeën en/of ontwikkelingen. U heeft informatie gekregen die u in uw bedrijf meteen kunt toepassen waardoor de kans groter is geworden dat uw innovaties succesvol zijn.

Programma

14.30 uur Ontvangst met koffie/thee
15.00 uur
Opening
15.10 uur
IE aspecten; commercialiseren innovatie: mr. Jos van der Wijst
15.30 uur Octrooien: door Mari Korsten, Nederlands en Europees octrooigemachtigde bij NLO
15.50 uur Pauze
16.00 uur Subsidie aspecten innovatie: Jasper Munier, ERAC
16.20 uur Fiscale aspecten innovatie: Harm Kolen, Govers Accountants & Adviseurs
16.40 uur Crowdfunding: Berber Galema van De Kaassmaker
17.00 uur
Afsluiting en aansluitend borrel

Sprekers

Onderwerp: IE aspecten; commercialiseren innovatie

Jos van der Wijst – advocaat en partner Bogaerts & Groenen advocaten.

Jos werkt graag met en voor creatieve ondernemers. Samen met deze ondernemers zoekt Jos naar [creatieve] mogelijkheden om intellectuele eigendomsrechten te beschermen en commercieel te exploiteren. Vaak is er een link met innovatie, Agri & Food, technologie, Life Sciences, farma of software. Jos is inmiddels een all-rounder op het gebied van het intellectueel eigendomsrecht met een speciale belangstelling voor het vercommercialiseren van IE en know-how.

Onderwerp: Octrooien

Mari Korsten - Nederlands en Europees octrooigemachtigde bij NLO.

Mari is sinds 2011 partner bij NLO. Mari is gespecialiseerd in levensmiddelentechnologie en farmacie. Hij is betrokken geweest bij verschillende octrooirechtszaken in Nederland en België voor een aantal internationale farmaceutische bedrijven. Naast multinationale bedrijven heeft hij ook verschillende kleinere life science bedrijven bijgestaan bij het opbouwen, onderhouden en licencieren van hun octrooiportefeuille. Daarnaast heeft hij ook verschillende bedrijven, investeerders en advocatenkantoren bijgestaan bij het uitvoeren van IP due-dilligences.

Onderwerp: Subsidie-aspecten innovatie

Jasper Munier – manager markt-bedrijven bij ERAC

ERAC (European and Regional Affairs Consultants) zorgt voor impact door regio's te ondersteunen bij de realisatie van hun economische en maatschappelijke ambities. Dat gebeurt vaak via de benutting van kansen die het Europese speelveld biedt. Regionale ontwikkeling in de Europese context vormt dan ook het hart van ERAC's missie. Het vertalen van regionaal economische ambities in concrete projecten. Daarbij maakt ERAC gebruik van state-of-the-art kennis rond (revolverende) fondsen en subsidies. Projecten zijn daardoor slim gefinancierd, direct uitvoerbaar en praktisch te verantwoorden.

Jasper Munier onderschrijft als geen ander het belang van een succesvolle samenwerking. Zonder een sterke regionale samenwerking kun je als bedrijf geen mondiale koppositie innemen. Bedrijven, kennisinstellingen en overheden hebben elkaar nodig om de uitdagingen van morgen om te kunnen zetten naar oplossingen met impact.

Onderwerp: Fiscale aspecten; de innovatiebox

Harm Kolen – belastingadviseur bij Govers Accountants & Adviseurs te Eindhoven.

Harm is specialist op het gebied van de innovatiebox en heeft als belastingadviseur een groot aantal technische innoverende bedrijven succesvol bijgestaan in het overleg met de belastingdienst over toepassing van de innovatiebox.

Harm informeert u over de kansen van de innovatiebox en deelt graag zijn ervaringen met u. 

Behaalt u winst met een zelf ontwikkeld product of dienst en hebt u de vereiste toegangstickets, dan is de winst die daarmee wordt behaald lager belast door toepassing van de innovatiebox. Er zijn op dit gebied nieuwe ontwikkelingen te melden. De Nederlandse overheid gaat de innovatieboxregeling wijzigen. Wat betekenen die wijzigingen voor uw bedrijf en welke acties moet u nog ondernemen in dat kader?  In een korte presentatie zullen deze vragen én al uw andere vragen beantwoord worden, zodat u uw technische ontwikkelingen (fiscaal) kunt gaan cashen.

Onderwerp: Cowdfunding

Berber Galema – de Kaassmaker

Berber deelt graag haar ervaringen en vertelt hoe ze dankzij een succesvolle crowdfunding met een innovatief product “de kaassmaker” een succesvolle onderneming heeft kunnen opzetten. https://youtu.be/jMpOWV-8CGw

Meer informatie over BOGAERTS & GROENEN ADVOCATEN BV:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!