Bol.com start uitbreiding distributiecentrum in Waalwijk

Amper een jaar naar de opening is Bol.com alweer uit haar jasje gegroeid. De eerste helft van 2019 start de bouw van de uitbreiding in Waalwijk. Naast de plek waar in 2017 het bestaande dc is opgeleverd. In totaal staat er straks 100.000 m2 aan ruimte vanwaaruit de pakketjes worden verzonden.

Bol.com start uitbreiding distributiecentrum in Waalwijk

Foto: Distributiecentrum bol.com in Waalwijk

Begin 2016 startte bol.com met de bouw van haar eerste eigen fulfilment center in gemeente Waalwijk. Afgelopen september werd het pand officieel in gebruik genomen. Toen al werd rekening gehouden met een eventuele uitbreiding. Bol.com groeit zo hard dat het nu tijd is geworden om te starten met de bouw. In de eerste helft van 2019 wordt hiermee begonnen. Naar verwachting zal de uitbreiding in de loop van 2021 officieel in gebruik worden genomen.

Toenemende volumes

“Deze uitbreiding, nog geen jaar na de opening van ons eerste eigen fulfilment center, stelt ons in staat om ook bij toenemende volumes een goede service te blijven verlenen voor onze klanten en voor onze partners die verkopen via bol.com. Het biedt ons behalve de ruimte voor verdere groei tevens de mogelijkheid om te blijven innoveren”, aldus Huub Vermeulen, algemeen directeur bij bol.com.

Huub Vermeulen

Foto: Huub Vermeulen, algemeen directeur bol.com

Uitbreiding distributiecentrum

Sinds 2011 verkopen meer dan 21.000 Nederlandse en Belgische ondernemers hun artikelen via bol.com. Een deel van hen besteedt ook de logistiek uit aan bol.com. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat verdere uitbreiding nodig is. Het fulfilment center zal na de uitbreiding verdubbeld zijn in grondoppervlakte, en telt dan in totaal 100.000m2. Daarmee neemt ook de opslagcapaciteit fors toe voor partners. Dit brengt voordelen mee voor klanten van bol.com. Zij kunnen namelijk voor een nog groter deel van het online aanbod rekenen op de bol.com dienstverlening waaronder levering op zondag, ‘s avonds of binnen een paar uur na bestelling al in huis.

Breeam outstanding

Het fulfilment center in logistieke hotspot nummer 2 van Nederland: Waalwijk, is een duurzaam gebouw. Net zoals bij de start van de bouw in 2016, wordt ook bij de uitbreiding rekening gehouden met groene en energievriendelijke oplossingen en een optimaal werkklimaat. Zo wordt er gebouwd volgens de BREEAM-certificering, met als uitgangspunt de hoogst mogelijke score (Outstanding). Denk aan maatregelen waarbij energie wordt opgewekt middels windmolens, regenwater wordt opgevangen en gerecycled en vogels kunnen logeren in speciale nestkasten.

Banen

De uitbreiding zal in fases gaan, waardoor de huidige medewerkers van fulfilment partner Ingram Micro zo veel mogelijk ongestoord kunnen werken. Door de uitbreiding worden tenminste honderd extra banen gecreëerd, zowel in het fulfilment center in Waalwijk als op het hoofdkantoor van bol.com in Utrecht. Personeelswerving voor het magazijn start in de loop van 2020.

The Santa's Club WELCOME TO SANTA'S CLUB

Met je collega’s, vrienden of zakenrelaties je eigen kerstpakket shoppen?