Bolt Threads introduceert leeralternatief Mylo in Europa vanuit Arnhem

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Oost NL

Het Amerikaanse biotechbedrijf Bolt Threads (Bolt) heeft een kantoor geopend in Arnhem. Vanuit Arnhem zet Bolt een Europese supply chain op en schaalt de productie op van haar Mylo-materiaal: een duurzaam leeralternatief gemaakt van mycelium uit paddenstoelen.

Bolt Threads introduceert leeralternatief Mylo in Europa vanuit Arnhem

Bolt, een scale-up uit Silicon Valley, is gespecialiseerd in het creëren van milieuvriendelijke en duurzame materialen voor de mode-industrie. 

"De missie van Bolt is om veel betere materialen te leveren voor een betere wereld, en schaalgrootte speelt hierbij een cruciale rol. Om Mylo op grote schaal te kunnen produceren, moest Bolt een nieuwe toeleveringsketen van de grond af aan opbouwen; een keten die miljoenen vierkante meters consistente Mylo kan produceren tegen een prijs die concurrerend is met leer. We hebben de partners gevonden om ons te helpen dit in Europa te doen," zegt Dan Widmaier, CEO en oprichter van Bolt Threads.

Bolt's materiaal Mylo is opgebouwd uit de myceliumcellen (het netwerk van alle draden van een schimmel) van paddenstoelen. De innovatieve oplossing voor de biomaterialensector maakte al indruk bij de The New York Times and The Washington Post. Het bedrijf heeft grote klanten in de kleding- en modebranche, waaronder Stella McCartney. Dit jaar kondigde Bolt samenwerkingen aan met Adidas, Lululemon, Kering en Stella McCartney om te investeren in de ontwikkeling en productie van Mylo-gemaakte producten.

Bolt Threads kiest voor Nederland voor haar uitbreiding in Europa, onder meer vanwege de Nederlandse ambities op het gebied van duurzaamheid.

Lees hier meer over de missie en internationale ambitie van Bolt

Meer informatie over Oost NL:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!