Bouw distributiecentrum Michael Lewis Company Europe gestart

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: REWIN

Het Amerikaanse bedrijf Michael Lewis Company (MLCo), een wereldwijde distributeur van vliegtuigmaaltijden en luchtvaartbenodigdheden, is gestart met de bouw van een nieuw distributiecentrum en Europees hoofdkantoor op bedrijvenpark Nieuw-Prinsenland in Dinteloord (Gemeente Steenbergen).

Bouw distributiecentrum Michael Lewis Company Europe gestart

Hiermee investeert MLCo in een verdere uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten in Europa.

Strategische ligging

“Deze locatie is na een lang en gedegen vooronderzoek heel bewust gekozen”, laat Rien den Hartog, directeur van Michael Lewis Company Europe B.V., weten. “Het distributiecentrum ligt strategisch aan de A4, tussen de internationale havens van Rotterdam en Antwerpen, verbonden door het Schelde-Rijnkanaal. Vanuit deze unieke vestiging biedt MLCo Europe op professionele wijze een multi-temperatuur distributienetwerk door geheel Europa en daarbuiten.”

Opslagcapaciteit

Het distributiecentrum heeft in eerste termijn een vloeroppervlak van bijna 14.000 m2 met daarin een opslagvolume van meer dan 165.000 m3, legt den Hartog verder uit: “Het distributiecentrum is gebouwd voor de toekomst. Zodra de bedrijfsactiviteiten zich verder ontwikkelen, zijn we voorbereid om het gebouw met 40% uit te breiden.” Het ultramoderne distributiecentrum bestaat uit diverse geconditioneerde ruimtes, zoals vriescellen, koelruimtes en opslag voor ongeconditioneerde goederen, die allemaal zijn uitgerust met de laatste technologische innovaties. Het complex, met daarin een hoogwaardig uitgerust kantoorgebouw, gaat een belangrijke schakel vormen in de “Global Supply Chain” die MLCo haar klanten in de luchtvaartindustrie biedt. Vanzelfsprekend voldoet het gehele complex aan de laatste milieueisen en duurzaamheidscriteria.

Regulated Supplier

MLCo Europe is geregistreerd als “Erkend leverancier luchtvaartbenodigdheden” en voldoet aan de strengste Europese eisen op het gebied van luchtvaartveiligheid. Uiteraard zal het gebouw beschikken over de benodigde douane-vergunningen, waardoor het volledig aansluit op de leveringseisen van de ontvangers op de Europese internationale vliegvelden.

Het nieuwe Europese Distributiecentrum zal begin 2020 in gebruik worden genomen.

Meer informatie over REWIN West-Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!