Bouw SMART HUB warehouse goed op schema

  • Logistiek & Vervoer

In mei 2019 ging de eerste schop de grond in. Inmiddels nadert het nieuwe SMART HUB warehouse van Spierings aan de Rietveldenkade in 's-Hertogenbosch de eindfase.

Bouw SMART HUB warehouse goed op schema

De dockdeuren zijn geplaatst en de LED verlichting hangt. De containerzone aan de achterzijde, die direct aansluit op de bargeterminal van BCTN, wordt steeds beter zichtbaar. Net zoals de kantoor- en serviceruimtes binnen in het gebouw.

“Prachtig om te zien hoe we elke dag dichter bij de definitieve versie van dit nieuwe warehouse komen”, vertelt directeur Frank Bruurs vanuit zijn kamer met uitzicht op de bouw. “Begin december 2019 wordt het pand opgeleverd en beschikken we over 5.000 m² extra opslagruimte, waardoor we de service naar onze klanten verder kunnen uitbreiden.”

Klaar voor verdere uitbreiding

Het nieuwe gebouw is 13.70 meter hoog en verbindt twee al bestaande SMART HUB warehouses. Bovendien is het warehouse voorbereid op een latere uitbreiding naar de straatzijde toe. Aan de achterkant is het pand direct gekoppeld aan de container terminal. Containers kunnen vanaf een schip direct voor de docks gezet worden, zonder tussenkomst van een truck.

De grote toegevoegde waarde van SMART HUB

Dit unieke aspect maakt SMART HUB uitermate geschikt voor het snel en efficiënt afhandelen van container-goederenstromen. Binnen een uur na aankomst van een schip, kunnen de goederen al gelost zijn. Afhankelijk van de wensen van de klant, kan Spierings Smart Logistics de goederen daarna snel in het Europese distributienetwerk verspreiden. Moeten de producten eerst nog gestickerd,  gelabeld of gesorteerd worden, voordat ze naar hun eindbestemming gaan? Geen probleem! Spierings Smart Logistics biedt een uitgebreide service aan Value Added Logistics. En mocht de uiteindelijke klant de goederen nog even niet kunnen ontvangen, dan kunnen deze veilig worden opgeslagen in het warehouse. Door de Spierings douane-licenties hoeven invoerrechten pas betaald te worden bij uitlevering op de eindbestemming.

Prachtige foto’s over het verloop van de bouw zijn te vinden op de SMART HUB website: https://www.smarthubonline.nl/2019-uitbreiding-smart-hub/

Auteur: Dianne Huijskens

Meer informatie over SMART HUB:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!