BrabantKennis lanceert Toekomstgids voor Brabantse gemeenten

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: BrabantKennis

Op donderdagavond 1 maart werd de Toekomstgids voor Brabantse gemeenten in EKWC, Oisterwijk gepresenteerd. Die avond maakten ruim 100 aanwezigen een reis naar de toekomst van Brabant, én die van hun gemeente!

BrabantKennis lanceert Toekomstgids voor Brabantse gemeenten

In EKWC Oisterwijk werd er genoten van een inspirerend programma, met o.a.Marjolijn van Heemstra (schrijfster, theatermaakster), Bastiaan Rijpkema (Universiteit Leiden, schrijver) over de toekomst van lokale democratie, Christophe van der Maat (gedeputeerde provincie Noord-Brabant) over het belang van formeren voor de toekomst en Kiki Schippers (cabaretière, kleinkunst theatermaker). 

Drie werelden

Daarnaast maakten aanwezigen een reis door drie werelden, die ook in de Toekomstgids terugkomen. Dit onder leiding van Janneke Niessen (ondernemer in tech), Tine De Moor (hoogleraar sociale en economische geschiedenis, UU) en Jeroen van Glabbeek (CEO van CM.com).

De Toekomstgids

In de ‘Toekomstgids voor Brabantse gemeenten’ kijkt BrabantKennis vooruit en brengt de instantie de toekomst dichterbij in woord, beeld en getal. Zij hopen dat de gids een belangrijke inspiratiebron zal zijn voor de op te stellen coalitieakkoorden en dat het een onmisbaar kompas is voor iedereen die lokaal actief is. Heeft u de gids nog niet gelezen? De Toekomstgids is hier digitaal te vinden. (Extra) fysieke exemplaren kunt u daarnaast gratis aanvragen.

Meer informatie over BrabantKennis:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!