Brabantse Ontwikkelings Maatschappij focust op milieu, innovatie en werkgelegenheid

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij heeft in 2017 met haar fondsen en ondersteuning van bedrijven bijgedragen aan de creatie van 1138 banen, vermindering van de CO2-uitstoot en innovatie in verschillende sectoren in Brabant. Dat blijkt uit haar jaarverslag dat onlangs gepubliceerd werd.

Brabantse Ontwikkelings Maatschappij focust op milieu, innovatie en werkgelegenheid

In 2017 zijn 188 bedrijven ondersteund, waaronder 39 buitenlandse bedrijven bij hun vestiging of uitbreiding in Brabant. Al deze buitenlandse bedrijven en duurzaamheidsprojecten hebben samen € 138 miljoen aan investeringen opgeleverd. De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) heeft daarnaast zelf € 21 miljoen geïnvesteerd in 33 ondernemingen. Ook was zij betrokken bij het innovatieprogramma ‘Fabriek van de Toekomst’ op de innovatieve productielocatie Brainport Industries Campus in Eindhoven.

Nieuwe plannen

De BOM richt haar dienstverlening de komende jaren op vier klantgroepen: veelbelovende innovatieve Brabantse mkb-ondernemingen met groeiambities, Brabantse bedrijven die toegang willen tot buitenlandse markten, buitenlandse bedrijven die het Brabantse ecosysteem versterken en duurzame energieprojecten.

Belangrijke aanvulling van de dienstverlening is een nieuw programma dat jonge bedrijven in tien weken klaarstoomt voor een eerste financieringsronde; het ophalen van investeringskapitaal bij investeerders. De BOM deed hiermee in 2017 een proef waaraan vijf bedrijven deelnamen. Ook zet de BOM sinds oktober 2017 haar kennis en contacten rondom projectontwikkeling en -financiering in om duurzame energieprojecten sneller rijp voor investeringen te maken.

BOM

De BOM is de belangrijkste uitvoeringsorganisatie van de provincie Noord-Brabant voor versterking van de Brabantse economie. De BOM deelt kennis, vormt netwerken en verstrekt kapitaal aan innovatieve Brabantse ondernemingen en duurzame energie-projecten. Zij helpt daarnaast buitenlandse ondernemingen om zich in Brabant te vestigen en ondersteund Brabantse bedrijven met hun uitbreiding in het buitenland. De BOM draagt met haar activiteiten bij aan meer werkgelegenheid, oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en een stevige concurrentiepositie voor Brabant in de wereld.

Meer informatie over BOM, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!