Breda University of Applied Sciences wil uitbreiden met BUAS Campus

  • Onderwijs & Training
  • Bron: BUAS

Breda University of Applied Sciences (BUAS) werkt aan de ontwikkeling van een optimale, kwalitatief hoogwaardige en actuele leer- en werkomgeving in de vorm van een campus op locatie Mgr. Hopmansstraat in Breda.

Breda University of Applied Sciences wil uitbreiden met BUAS Campus

Achterliggend idee is dat een campusomgeving uitnodigt elkaar te ontmoeten. Een ontwikkeling die nog meer mogelijkheden biedt elkaar te inspireren en kennis uit te wisselen. Daarnaast bevordert een campus de studie, het opdoen van waardevolle ontmoetingen en het maken van cross-overs. Hiermee draagt de campus bij aan een hoogwaardige internationale uitstraling.

Waar komt de BUAS campus?

Om de campus te kunnen realiseren heeft BUAS het kloostergebouw aan de Mgr. Hopmansstraat 2-4 in Breda gekocht. Een locatie naast het huidige hoofdgebouw. Met deze uitbreiding ontstaat de mogelijkheid alle academies plus bestuurs- en stafdiensten op één locatie te realiseren. Het campusterrein wordt gevormd door het huidige perceel aan de Mgr. Hopmansstraat 1 en 15, het perceel van het klooster, het perceel aan de Beverweg en de hiertussen gelegen openbare ruimte.

Een grootschalig project

De ontwikkeling van de campus is een grootschalig project dat een aantal jaren gaat duren. De planning is dat de campus in 2020 gerealiseerd is. Als de campus klaar is, komen alle opleidingen van de BUAS samen op locatie Mgr. Hopmansstraat in Breda. Verder komt er een grote multimedia library in het klooster, een business centre in het huidige hoofdgebouw en er komen restaurants en recreatie- en sportfaciliteiten. 

Social en Business Community Area 

De vijf academies krijgen een herkenbare plek op de campus. Ook komt er een centrale ontmoetingsplek (een social community area), waar een belangrijk deel van de gemeenschappelijke activiteiten plaatsvindt, omdat kennisontwikkeling en onderwijs nu eenmaal vakgebied en academie overstijgen. Tot slot zijn ook externe partners van BUAS van harte welkom op de campus. Waar dat nuttig en mogelijk is, worden deze bezoekers in ruimere zin gefaciliteerd. Denk aan een tijdelijke werkplek, seats to meet en een incubator (een business community area).

Meer informatie over Breda University of Applied Sciences:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!