Britse snoepgroothandel Candy Hero opent vestiging Gelderland

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Oost NL

Candy Hero, een Britse groothandel in snoepgoed opent 1 december een distributiecentrum in Nijmegen. Het bedrijf opent de vestiging mede met het oog op de Brexit – de helft van de klanten van Candy Hero bevinden zich in de EU.

Britse snoepgroothandel Candy Hero opent vestiging Gelderland

Om die klanten op dezelfde manier te kunnen blijven bedienen opent het bedrijf een distributiecentrum in Nederland.

Snoep

Candy Hero Ltd werd in december 2008 opgericht in West Yorkshire met als missie geïmporteerde cafeïnehoudende pepermuntjes en kauwgom te verkopen. 11 jaar later is Candy Hero uitgegroeid tot een grote voedseldistributeur met veel kennis van software en voedsellogistiek, een krachtig pre-order- en boekingssysteem, en een assortiment van 20.000+ producten. Candy Hero is een groothandel die zich voornamelijk bezig houdt met de verkoop van buitenlands snoepgoed; met name uit het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Azië. Het bedrijf gaat de locatie in Nijmegen gebruiken voor de op- en overslag van het snoepgoed.

Het magazijn van Candy Hero in het VK was als te klein waardoor aan uitbreiding gedacht werd, geeft de ondernemer aan in een artikel van zakenbank HSBC. Door de brexit-ontwikkelingen koos het bedrijf er voor die uitbreiding op het Europese vaste land plaats te laten vinden. De keuze voor Nederland laat zich verklaren door logistieke voordelen, de kennis van de Engelse taal en de nabijheid van Duitsland, een van de belangrijkste afnemers van Candy Hero. De eerste twee jaar verwacht Candy Hero gebruik te maken van de locatie in Nijmegen, waarna ze in zullen trekken in een nieuw distributiecentrum in Wijchen. Een team van zo'n 15 personen zullen uiteindelijk vanuit die nieuwe locatie opereren.

Oost NL helpt Candy Hero bij hun vestiging in Nijmegen, hun opstart als bedrijf in de regio en introductie in lokale netwerken.

Meer informatie over Oost NL:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!