BTW-tarief voor verbouwingen en renovatie omlaag

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: BDO

Op 13 februari 2013 is er overeenstemming bereikt tussen het kabinet, D66, de ChristenUnie, de SGP en de coalitiepartijen over een pakket wat de problemen op de woningmarkt moet aanpakken.

BTW-tarief voor verbouwingen en renovatie omlaag

Verlaging btw-tarief naar 6%

Eén van de punten waarover overeenstemming is bereikt, is de verlaging van het btw-tarief naar 6% voor verbouwingen en renovatiewerken in de bestaande bouw. Over de exacte invulling en de voorwaarden is nog geen duidelijkheid. Gelet op het karakter van de gemaakte afspraken lijkt de verlaging slechts te gelden voor de bestaande woningbouw. Echter, in de officiële documenten wordt dit niet letterlijk geschreven. Mogelijk dat de verlaging van het btw-tarief ook gaat gelden voor verbouwingen en renovatiewerkzaamheden van andere gebouwen dan woningen.

Interessant voor ondernemers en particulieren

De insteek is dat de btw-verlaging per 1 maart 2013 van kracht wordt en één jaar zal gelden tot 1 maart 2014.
De btw-verlaging is interessant voor ondernemers die woningen in hun bezit hebben, welke zij willen gaan verbouwen en of renoveren. Ook voor particulieren is het interessant om de renovatie of verbouwing van hun woning tussen 1 maart 2013 en 1 maart 2014 te laten uitvoeren.

Goedkeuring Eerste en Tweede Kamer vereist

Deze plannen moeten nog wel worden goedgekeurd in de Eerste en Tweede Kamer. Zodra er meer duidelijkheid is omtrent de exacte invulling van de verlaging van het btw-tarief op verbouwingen en renovatiewerken in de bestaande bouw, zullen wij hierover nader berichten.

Voor vragen kunt u contact opnemen met één van de btw-specialisten van BDO.

Meer informatie over BDO BREDA & BDO ROOSENDAAL:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!