Business Coach Breda helpt starters aan bedrijfsruimte

Sinds 2012 is Business Coach Breda actief betrokken bij het project Pilot Bedrijfsruimte in de Wijk. Dat het project succesvol is blijkt wel doordat inmiddels 900 startende ondernemers op deze wijze bedrijfsruimte hebben gevonden.

Business Coach Breda helpt starters aan bedrijfsruimte

De Boschstraat is onderdeel van dit project. Eén van de nieuwe vestigers is Hub88, een initiatief van twee startende ondernemers. Hub88 is een bedrijfsontmoetingsgebouw waar zzp-ers kunnen ontmoeten, werken, innoveren, leren en delen. Vrijdag 5 september is Hub88 in de Boschstraat officieel geopend door wethouder Bob Bergkamp. De officiële opening maakte onderdeel uit van een werkbezoek van de wethouder aan vijf ondernemers. Inmiddels staat de teller op 900 ondernemers, die afgelopen drie jaar onder begeleiding van Business Coach Breda een bedrijf zijn begonnen.

Bob Bergkamp, wethouder Economische Zaken en Werkgelegenheid: “Dat het project Business Coach Breda succesvol is, is wel duideliik. Inmiddels 900 startende ondernemers. Fantastisch resultaat. Daarnaast zijn de business coaches ook zeer actief in de pilot Bedrijfsruimte in de Wijk. Dit levert nu weer een paar mooie nieuwe initiatieven op in de Boschstraat, waaronder Hub88. Bewoners en ondernemers zijn blij met dit initiatief, want zo blijft er levendigheid in de straat. Die verbinding, daar zoeken we steeds naar. We gaan daarom ook goed kijken hoe we vervolg geven aan het concept Business Coach Breda. Want het werkt en dat is wat we nodig hebben om die bedrijvigheid te blijven stimuleren.”

Pilot Bedrijfsruimte in de Wijk

De Boschstraat is in 2012 onderdeel geworden van het project Pilot Bedrijfsruimte in de Wijk. Een project waarvoor de gemeente Breda financiering heeft ontvangen vanuit Europa (OP-Zuid) en de provincie Noord Brabant. Samen met bewoners en ondernemers is er een plan gemaakt hoe de leegstaande winkelruimten opnieuw benut en gevuld kunnen worden. Daarbij is het omvormen naar andere bedrijfsruimte een goede optie.. Er is sinds die tijd een business coach actief die eigenaren, ondernemers, bewoners, huurders en makelaars bijeen probeert te brengen. Zo zijn er gezamenlijke promotie-uitingen gemaakt, zoals een nieuwe website. Er zijn rondleidingen geweest om starters te interesseren en er zijn een aantal nieuwe bedrijven gevestigd. Hiervoor was ook via het project een inrichtingsvergoeding te krijgen voor nieuwe huurders. Ook Hub88 heeft hier gebruik van gemaakt.

Werkbezoek

Om 15.00 uur startte de wethouder bij Fit 20 aan de Marksingel 2A. Fit20 verzorgt fitness-trainingen en is een franchise-formule. Aansluitend werd het bedrijf De Nieuwe Winkel aan de Tolbrugstraat 24 in het zonnetje gezet. De Nieuwe Winkel verhuurt ruimte aan creatieve ondernemers, die hier hun producten kunnen verkopen. Noos31 aan de St. Janstraat is een nieuw winkelidee met kleding, accessoires, interieurspullen én koffie, thee en broodjes. Het volgende adres was aan de Boschstraat 45, Emirdag. Een Turks afhaalrestaurant. En vervolgens opende de wethouder officieel het pand van Hub88 aan de Boschstraat. Daarnaast reikte hij op deze plek een bloemetje uit aan Mama Wear, de 900e starter.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!