BUVO levert high-end maatwerk in aluminium

  • Technologie
  • Bron: BUVO Castings

Wie het moderne kantoorgebouw van BUVO Castings in Helmond ziet, kan zich vanaf de buitenkant onmogelijk voorstellen wat zich achter de muren van de kantoorruimtes allemaal afspeelt. De werelden van een moderne kantooromgeving, een high-end gereedschapmakerij, een gieterij en een geautomatiseerde CNC-bewerkingsafdeling ontmoeten elkaar achter deze muren.

BUVO levert high-end maatwerk in aluminium

Dit unieke samenspel van verschillende disciplines en vakgebieden zorgt ervoor dat hier de mooiste en meest complexe aluminium gietdelen worden vervaardigd.

De high-end onderdelen die de vakmensen van BUVO maken, zijn vaak niet groter dan 30 bij 20 centimeter en wegen niet meer dan 5 kilogram. Toch zijn deze aluminium gietdelen onmisbare onderdelen van onder andere auto’s, warmtewisselaars en andere high end technische producten en stellen fabrikanten hier hele hoge specifieke eisen aan.

Complete oplossing

BUVO Castings bestaat al veertig jaar en heeft zich in de afgelopen decennia volledig gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige en complexe aluminium gietstukken voor de automotive, maar ook steeds meer voor e-bikes en CV-ketels en andere branches die hoge eisen stellen aan hun aluminium gietstukken. Het bedrijf biedt partijen een complete oplossing voor hun aluminium onderdelen. Daarbij streven de medewerkers continu naar innovatie en verdere verbetering van processen.

Meedenken

De klanten van BUVO hebben meestal al een basisontwerp in gedachten van het onderdeel dat zij willen laten gieten. De engineers van het Helmondse bedrijf denken vervolgens actief mee met de klant en adviseren hoe het onderdeel nog verder verbeterd kan worden. De volgende stap in het proces is dat in de gereedschapmakerij van BUVO met behulp van 3D-tekeningen een matrijs wordt gemaakt voor het aluminium gietstuk. Nadat de matrijs uitvoerig is getest, kan deze worden gebruikt in de gieterij. Hier wordt vloeibaar aluminium onder druk in de matrijs geïnjecteerd en ontstaan high-end gietdelen. In haar gieterij, die bestaat uit drie hallen, heeft BUVO de beschikking over de meest hoogwaardige gietmachines die er op de markt beschikbaar zijn.

Gereinigd

Nadat de gietstukken in de juiste vorm zijn gegoten, worden ze direct in of bij de gietcel, automatisch, ontdaan van vliezen en scherpe kanten door ze te trimmen en te trommelen. Daarna worden ze bewerkt in de moderne productiehal van BUVO, waar meer dan 70 CNC-freesmachines klaar staan om de onderdelen op kritische plekken geheel aan de maat te maken. Door deze diversiteit aan machines kan zelfs de meest nauwkeurige maatvoering op een efficiënte wijze worden bereikt. Gietstukken die moeten voldoen aan hoge zuiverheidseisen worden na bewerking gereinigd in de wasstraat. Vervolgens worden ze door de expeditieafdeling uitgeleverd aan de klanten. Uiteindelijk belanden deze componenten in voertuigen en andere producten over de hele wereld. Op deze wijze combineert BUVO Castings het oude ambacht van hogedrukgieten met de modernste technieken van de huidige tijd en sluit het bedrijf naadloos aan bij de wereld van morgen.

Auteur: Gerben van den Broek

Meer informatie over BUVO CASTINGS B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!